13 yaşındaki piyanist Arya Su Gülenç’ten büyük başarı

13 yaşındaki Arya Su Gülenç'ten Almanya'daki prestijli Uluslararası Pianale Piyano Yarışması'nda birinci oldu. Ödülü kazanan en genç isim olarak festival tarihine geçen Gülenç için Alman basını "Dahi diyebileceğiniz bir çocuk" yorumları yaptı.

Kültür Sanat 16 Ağustos 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı

Genç piyanist Arya Su Gülenç’ten büyük başarı. Almanya’nın Fulda kentinde katıldığı 16. Uluslararası Pianale Piyano Yarışması’nda birincilik kazanan piyanist, aynı zamanda bir ilke de imza attı. 13 yaşındaki Gülenç, bu prestijli yarışmayı kazanan en genç sanatçı olma başarısını gösteren isim oldu. Genç müzisyen hünerlerini sergilediği yarışmadan Rachmaninoff, Debussy ve Prokofiev’in eserlerini seslendirdi.

Almanya’da Türkiye’yi temsil eden genç piyanist sergilendiği performansı sonrasında “13 yaşındaki Arya Su Gülenç, dahi diyebileceğiniz bir çocuk. Rachmaninoff’un Etüt op.33’ünü, ardından Debussy’nin Reflet’lerini ve bir Prokofiev Sonatını parlak bir şekilde çalarak izleyenleri hayrete düşürdü” yorumları yapıldı.

Arya Su Gülenç, birincilik ödülü sonrası ödül kazanan diğer sanatçılarla birlikte Schloss Fasanerie Sarayı’nda performans sergiledi. Genç piyanistin birincilik kazandığı yarışmada uluslararası pek çok müzisyen yarıştı. 16. Uluslararası Pianale Piyano Yarışması’nda ödül kazanan diğer isimler ise Güney Koreli  J.E.Severine Kim, Polonyalı T. Bialyniçk ve Çinli Z. Fang.

Çev Sanat’ın Qnb Finansbank katkılarıyla gerçekleştirilen Genç Yetenekler Projesi kapsamında müzik eğitimine devam eden, Bursa Yıldırım Setbaşı Ortaokulu sekizinci sınıf öğrencisi Arya Su Gülenç, aynı zamanda Yıldız Aslonova ile bireysel piyano derslerine devam ediyor. Genç piyanist yarışmada kazandığı ödülün yanı sıra 2024-2025 eğitim yılı için Pianale Festivali masterclass programında burslu katılma hakkını da elde etti.

Müzik Radarı'nda Ogün Sanlısoy'dan Sarah Brightman'a herkes varMüzik Radarı’nda Ogün Sanlısoy’dan Sarah Brightman’a herkes var

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.