Babylon yeni sezonu Michelle Gurevich ile açıyor

Sonbaharın habercisi olan yeni sezon programları yavaş yavaş açıklanmaya başlandı. İstanbul'un müzik kültüründe önemli bir yere sahip olan Babylon yeni sezon programını açıkladı. 13 Eylül'de kapılarını müzikseverlere açacak olan mekânının ilk üç günkü konuğu Kanadalı müzisyen Michelle Gurevich.

Kültür Sanat 17 Ağustos 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Spotify verilerine göre Michelle Gurevich dünya genelinde en çok Türkiye'de dinleniyor.

İstanbul’un müzik kültüründe apayrı bir yere sahip olan Babylon yeni programını duyurdu. İstiklal’in İstiklal olduğu yıllarda yıllarca Asmalımescit’te müzikseverleri ağırlayan bu simge mekân, birkaç yıldır Bomonti’deki yeni yerinde konser programlarına devam ediyor. Etkinlik mekânı yeni sezonunu 13 Eylül’de açacak. 33. Akbank Caz Festivali’nden konserlere de ev sahiplği yapacak olan mekânın açılışında sahnede Michele Gurevich var.

Kanadalı müzisyen ve şarkı yazarı Michelle Gurevich 13 Eylül’de Babylon’un yeni sezonunu açtıktan sonra hayranlarına veda etmeyip iki gece daha İstanbullu müzikseverlerin karşısına aynı mekânda çıkacak. Yoğun şarkı sözleri ve duru vokaline eşlik eden baladlarıyla art-pop ve slowcore türlerinde gezinen Kanadalı müzisyenin Türkiye’de gördüğü sevgi herkesin malumu.  Spotify verilerine göre müzisyenin en çok dinlendiği beş kent İstanbul, İzmir, Ankara, Atina ve Bursa.

Charles Aznavour’dan Zeki Müren’e kadar pek çok müzisyenden ilham alan baladlarından etkilenen Michelle Gurevich’in üç gün üst üste gerçekleşecek performanslarının ardından Babylon, hip-hop ve new school’un yeni nesil temsilcilerinden Yung Ouzo’yu 16 Eylül’de ağırlayacak. Yerli punk sahnesinin kült isimlerinden Cemiyette Pişiyorum ve öncesinde punk-grunge temelinde üretimleriyle sahnelere geri dönen Deli Gömleği ile 22 Eylül Cuma akşamı müzikseverlerle buluşacak.

33. Akbank Caz Festivali’nin programı sonrası Babylon, son dönemin popüler isimlerinden biri olan Paptircem’i ağırlayacak. İstanbullu müzisyen, prodüktör, şarkı yazarı ve yorumcu Sena Gül, nam-ı diğer Paptircem, 12 Ekim’de mekânda dinleyicilerle buluşuyor. Müzisyen son dönemde ‘Padişahım’ ile pek bir sevildi.

Paptircem’in ardından indie, shoegaze, noise rock, post-punk, electro-pop gibi tüleri elektronik ve ambient müzik öğeleriyle harmanlayarak benzersiz bir atmosferik sound ören Danimarkalı besteci, müzisyen ve prodüktör Trentemøller, 13 Ekim’de Babylon’da. Bir hafta sonra ise Türkiye’nin önde gelen hardcore punk gruplarından Radical Noise, 19 Ekim’de yeniden sevenlerinin karşısına çıkacak.

Kasım ayında Babylon, Boogie Belgique, Waldeck Sextet, GusGus ve Second’ı ağırlayacak. Aralık ayının şimilik açıklanan özel ismiyse Jakuzi. Synth-pop, new-wave, dark wave ve post-punk türlerindeki üretimleriyle yerli müzik sahnesinin önemli temsilcilerinden Jakuzi; 1 Aralık Cuma akşamı sahnede olacak. 8 Aralık’ta ise Türkiye’de geniş bir hayran kitlesi olan Acid Arab, yeniden hayranlarıyla buluşuyor.

MIX Festival iştah kabartıyor: Warhaus, Kid Francescoli ve daha nicesiMIX Festival iştah kabartıyor: Warhaus, Kid Francescoli ve daha nicesi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.