Bir çocuğun sağlığı taraftar polemiğine meze yapıldı: Nihan Buruk’tan çirkin söze anlamlı yanıt

Twitch yayıncısı Yaren Çakar, Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk'un 13 yaşındaki oğlu Ali Yiğit'e canlı yayında hakaret etti. Taraftarın tepkisi sonucu Çakar sponsorunu kaybetti. Anne Nihan Buruk, söz konusu sözlere çocuğuyla çektirdiği fotoğrafla yanıt verdi.

Spor 29 Ağustos 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Yaren Çakar, sözlerinden dolayı özür diledi.

2009 yılında dünyaya gelen Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk’un oğlu Ali Yiğit Buruk’a 2021 yılında lösemi teşhisi konuldu. Okan Buruk o dönem Başakşehir’deki görevinden ayrılarak oğlunun tedavisiyle uğraştı. Teknik direktör, oğlunun tedaviye olumlu yanıt vermesinden sonra Galatasaray’ın teklifini kabul etti. Ali Yiğit Burak’sa gerek antrenmanlarda gerekse maçlarda babasının yanından bir an olsun ayrılmazken, takımın bir parçası oldu.

Messi'nin şovu sürüyor, koruması Yassine Chueko dikkat çekiyorMessi’nin şovu sürüyor, koruması Yassine Chueko dikkat çekiyor

Twitch yayınında hakaret

Yaren Çakar isimli bir Twitch yayıncısı, Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk’un oğlu Ali Yiğit Buruk’a canlı yayında hakaret etti. Ali Yiğit Buruk’un hayatında gördüğü en çirkin çocuk olduğunu söyleyen Yaren Çakar konuşmasına şu sözlerle devam etti: “Okan Buruk’un oğlunu biliyorsunuz değil mi? Cüce a… k…. Okan Buruk’un oğlu hayatımda görüp görebileceğim en çirkin çocuk. Allah affetsin bir de saçını sarıya boyatmış.”

Yaren Çakar sponsorunu kaybetti.

Yayın sırasında Ali Yiğit Buruk’a hakaret etmeye devam eden Yaren Çakar “Oğlum çirkine çirkin diyeceksin bu ayıp bir şey değil ki. Çocuk sevimli değil abi. 30 yaşında görünüyor çocuk” dedi. Galatasaray taraftarları Yaren Çakar’ın sözlerine tepki gösterdi ve ona sponsor olan markaları mesaj yağmuruna tuttu. Yemeksepeti, Yaren Çakar ile olan sponsorluk anlaşmalarını bitirdiklerini bir Galatasaray taraftar hesabına verdiği şu yanıtla açıkladı: “İlgili kişi ile iş birliğimizi an itibarıyla bitirmiş bulunmaktayız. Dikkatinize sunarız.”

Yaren Çakar, özür mesajında “Tamamen saçmalamışım” dedi.

Ali Yiğit Buruk’a yönelttiği sözler nedeniyle tepki gören ve Instagram hesabını yorumlara kapatan Yaren Çakar sosyal medyasından bir özür mesajı yayınladı. Çakar şunları söyledi: “Okan Buruk’un oğlu ile ilgili neden böyle bir şey söylediğimi bilmiyorum. Mental olarak benim için kötü bir gündü ve ne söylediğimin farkına varamadım. Tamamen saçmalamışım. Ne benim ne bir başkasının bir çocuk veya bir insan üzerinden bu kadar kırıcı bir yorum yapmaya hakkı yok. Herkesten ve özellikle ilgili kişilerden özür dilerim.”

Nihan Buruk, Instağram hesabından bu paylaşımı yaptı.

Nihan Buruk’tan paylaşım: Cesur, güzel oğlum

Tartışmalar sosyal medyada sürerken Okun Buruk’un eşi Nihan Buruk’tan anlamlı bir paylaşım geldi. Çocuğuna ‘çirkin’ denilmesine tepki gösteren anne Buruk, “Benim cesur, güzel oğlum” diyerek Ali Yiğit Buruk’la araçta çekilmiş fotoğrafını Instagram’a koydu. Nihan Buruk paylaşımının sonuna kalp işareti de ekledi.

Turan çiftinin acı günü: Bebeklerini kaybettilerTuran çiftinin acı günü: Bebeklerini kaybettiler

Yaren Çakar’ın takipçi sayısı arttı

Özellikle Galatasaraylı fenomen hesapların yoğun tepki göstermesi ve Yaren Çakar’ın özür dilemesinden sonra sosyal medyada yeni bir tartışma çıktı. Bazı Fenerbahçeli fenomen hesaplar, Çakar’ın Ali Yiğit Buruk’un hastalığını bilmeden yorum yaptığını ve özür dilediğini belirtti. Twitch yayıncısının ekmeğinden edilmek istendiği vurgulandı. Bunun üzerine Yaren Çakar’ın sosyal medya hesaplarına abone olanların sayısı yükseldi.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.