Galatasaray kasayı doldurdu, rakiplerini bekliyor

Şampiyonlar Ligi'nde gruplara kalan Galatasaray, şimdiden yaklaşık 25 milyon Euro'yu kasasına koymayı garantiledi. Sarı kırmızıların rakipleri ise bugün belli oluyor.

Spor 31 Ağustos 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Galatasaray, 4 yıl sonra Şampiyonlar Ligi'nde mücadele edecek.

UEFA Şampiyonlar Ligi play-offunda Norveç’in Molde takımını iki maçta da yenerek eleyen Galatasaray, Şampiyonlar Ligi gruplarına kaldı. Sarı kırmızılar, bu başarıyla 15.64 milyon euro Şampiyonlar Ligi’ne giriş parası alacak. Cimbom’un kasasına girecek başka bir paraysa son 10 yıllık UEFA kulüpler sıralamasına göre 9 milyon 96 bin euro’luk katsayı payı olacak. Böylece Galatasaray maça çıkmadan yaklaşık 25 milyon euro kazanacak.

İşlem tamam! Galatasaray Şampiyonlar Ligi'ndeİşlem tamam! Galatasaray Şampiyonlar Ligi’nde

Rangers ve Rakow ‘dan turu geçmesi halinde Sarı kırmızılılar katsayı sıralamasında önce çıkacak. Bu iki takım gruplara kalırsa Cimbom’un aşağısında olduğu için takım başına 1 milyon 137bin euro eklenecek. Bu iki takımın Şampiyonlar Ligi’ne kalmasıyla Cimbom’un katsayı payı 11 milyon 370 .bin euro’ya çıkabilecek. Bu durumda Galatasaray’ın garanti kazancı 27 milyon 10 bin euro’ya olacak. Sarı kırmızılıların, gruplarda alacağı puan gelirleri hariç, garanti kazanç kalemleri şöyle:
Katılım Payı: 15.640.000 euro
Market Pool 1.520.000 euro
Katsayı Payı 9.096.000 euro

Şampiyonlar Ligi’nde her galibiyete 2.8 milyon euro, beraberliğe ise 930 bin euro veriliyor. Alınacak her puanla Galatasaray’ın kasasına girecek para daha da artacak. Aslan, gruptan çıktığı takdirde de 9.6 milyon euro’yu daha kasasına koyacak. Şampiyonlar Ligi çeyrek finaline kalan takımlar 10.6, yarı finale kalan takımlar 12.5 milyon euro kazanıyor. Finale kalan takımlar ise 15.5 milyon euro ile ödüllendiriliyor. Şampiyon takım 4.5 milyon euro’yu kasasına koyuyor.

Çok zor oldu ama oldu: Futbolun en güzel manzarasında bizim de bir yerimiz var…Çok zor oldu ama oldu: Futbolun en güzel manzarasında bizim de bir yerimiz var…

UEFA Şampiyonlar Ligi 2023-24 sezonu para ödülleri:
Katılım: 15 milyon 640 bin Euro
Galibiyet: 2.8 milyon Euro
Beraberlik: 930 bin Euro
Katsayı:1 milyon 137 bin Euro
Son 16 turu: 9.6 milyon Euro
Çeyrek final: 10.6 milyon Euro
Yarı final: 12.5 milyon Euro
Final: 20 milyon Euro

Şampiyon olursa 100 milyon Euro kazanacak

Bu sezon ikinci ön eleme turundan itibaren UEFA Şampiyonlar Ligi için mücadele eden Galatasaray, eğer kupayı kazanırsa, sadece UEFA’dan 100 milyon euro’ya yakın gelir elde edecek.

Gruptaki rakipler belli oluyor

Galatasaray’ın Şampiyonlar Ligi’nde hangi grupta yer alacağı ise bugün saat 19.00’da yapılacak kura çekimiyle belli olacak. Sarı kırmızılılar turnuvaya 4. torbadan katılıyor. Gruplarda yer alma hakkı elde eden takımlar şöyle: Arsenal, Manchester City, Manchester United, Newcastle United (İngiltere), Atletico Madrid, Barcelona, Real Madrid, Real Sociedad, Sevilla (İspanya), Inter, Lazio, Milan, Napoli (İtalya), Bayern Münih, Borussia Dortmund, Leipzig, Union Berlin (Almanya), Lens, Paris Saint-Germain (Fransa), Benfica, Braga, Porto (Portekiz), Feyenoord, PSV (Hollanda), Salzburg (Avusturya), Celtic (İskoçya), Kızılyıldız (Sırbistan), Young Boys (İsviçre), Galatasaray (Türkiye), Shakhtar Donetsk (Ukrayna),  Kopenhag (Danimarka), Antwerp (Belçika).

Bir çocuğun sağlığı taraftar polemiğine meze yapıldı: Nihan Buruk'tan çirkin söze anlamlı yanıtBir çocuğun sağlığı taraftar polemiğine meze yapıldı: Nihan Buruk’tan çirkin söze anlamlı yanıt

İlk hafta maçları 19-20 Eylül’de

Devler Ligi’nde grup maçları, 19-20 Eylül’de başlayıp 12-13 Aralık’ta sona erecek. Gruplarında ilk iki sırayı alacak takımlar tur atlayacak. Grup üçüncüleri ise yollarına UEFA Avrupa Ligi’nde devam edecek. Geçen sezon Manchester City’nin mutlu sona ulaştığı UEFA Şampiyonlar Ligi’nin finali, 1 Haziran 2024’te İngiltere’nin başkenti Londra’daki Wembley Stadı’nda oynanacak.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.