Boşuna değilmiş… Sırbistan’da olağanüstü ortam

Yeni sezon hazırlıklarını sürdüren EuroLeague ekibi Partizan, Belgrad'daki Taş Meydan'da açık alanda Fuenlabrada ile bir hazırlık maçı yaptı. Maçta dikkat çekici manzaralar ortaya çıktı.

Spor 15 Eylül 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Sırbistan'daki büyüleyici basketbol atmosferi.

Sırbistan, geride bıraktığımız 2023 FIBA Dünya Kupası’nı Almanya’ya finalde kaybederek ikinci sırada tamamladı. Nikola Jokic ve Vasilije Micic gibi yıldızları olmaksızın şampiyonaya giden Sırplar Bogdan Bogdanovic önderliğinde gümüş madalya alarak turnuvadan ayrıldılar. Yugoslavya döneminden bu yana basketbolun ekolü olarak kabul gören Sırplar bir yaz ayını daha milli başarı kutlayarak geçirdiler.

Rumenlerin açtığı pankart, Romanya-Kosova maçının önüne geçtiRumenlerin açtığı pankart, Romanya-Kosova maçının önüne geçti

Dünya Kupası sonuyla beraber kulüp basketbolunda hazırlıklar başladı. Hazırlık turnuvaları düzenlenirken Sırbistan Milli Takımı’nın yakaladığı başarının neden tesadüf olmadığı da Belgrad’daki hazırlık maçlarındaki atmosferle ortaya çıktı. Zeljko Obradovic’in koçluğunu yaptığı ve Sırbistan’ı EuroLeague’de temsil eden Partizan, Taş Meydan’da oluşturulan basketbol sahasında İspanyol ekip Fuenlabrada ile karşılaştı. Bir salonda değil açık havada oynanmasından ötürü alışılmış basketbol atmosferinin aksi ortamda oynanan maça taraftarların meşale şovu damga vurdu. Akşam saatlerinde oynanan maçta havayı meşaleler aydınlattı. Yeni transferlerden PJ Dozier’ın bir hızlı hücumda yaptığı smacın bu meşale şovuyla birleşmesiyle beraber uzun yıllar unutulmayacak ve günlerce sosyal medyada konuşulacak manzaralar ortaya çıktı.

Büyüleyici atmosferde oynanan karşılaşmayı Belgrad ekibi 93-63 kazandı. Maçta Kevin Punter 14 sayı, Frank Kaminsky 13, Alen Smailagic 12 sayıyla oynadı.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.