Rütbesini geri alan Hanefi Avcı: Soylu’nun hatasını mahkeme telafi etti

Eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından başlatılan soruşturma sonrasında rütbeleri ve silahları alınan eski emniyet müdürleri Hanefi Avcı ve Sabri Uzun’un rütbeleri geri verildi. 10Haber’e konuşan Hanefi Avcı, “Soylu’nun hatasını mahkeme telafi etti” dedi.

Gündem 15 Eylül 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı

İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü görevinde de bulunan emekli emniyet müdürü Hanefi Avcı “AİHM kararı doğrultusunda Selahattin Demirtaş’ın serbest bırakılması gerektiğini” söylediği için, 

Eski Emniyet İstihbarat Daire Başkanı Sabri Uzun’un ise CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu hakkında paylaşımları nedeniyle Haziran 2022’de rütbeleri sökülmüştü. 

Uzun ve Avcı’nın yargıya taşıdıkları olay hakkında, karar verildi. Avcı ve Uzun’un el konulan beylik silahları ve rütbeleri geri verildi. 

Kararı 10Haber’e değerlendiren Hanefi Avcı, yerel mahkemenin kararına İçişleri Bakanlığı’nın 28 Mayıs seçimleri öncesinde itiraz ettiğini belirtirken “İtiraz ettiler ama mahkeme reddetti. Soylu’nun hatasını mahkeme telafi etti” dedi. 

Eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu döneminde sökülen rütbelerin, yeni bakan Ali Yerlikaya döneminde olması hakkındaki sorularımızı da yanıtlayan Avcı, “Kararı yargı verdi ama yeni bakanın gelmesinin kararı olumlu etkilediğini söyleyebiliriz” diye konuştu. 

Emniyet bu sefer de Hanefi Avcı’nın rütbelerini aldıEmniyet bu sefer de Hanefi Avcı’nın rütbelerini aldı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.