Dursun Özbek: Bütçemiz 39 milyon euro

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, sponsorluk anlaşması imza töreninde açıklamalarda bulundu. Özbek maaş bütçelerinin 39 milyon euro olduğunu belirtti.

Spor 19 Eylül 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Galatasaray'da yeni sponsorluk sözleşmesi, Dursun Özbek'ten açıklamalar.

Şampiyonlar Lig macerasına çarşamba akşamı Kopenhag karşısında başlayacak Galatasaray’da sponsorluk sözleşmeleri devam ediyor. Başkan Dursun Özbek, Rams Park Stadyumu’nda düzenlenen imza töreninde açıklamalarda bulundu.

Özbek Şampiyonlar Ligi’ndeki rakiplerine nazaran çok daha mütevazı bir maaş bütçeleri olduğunu belirterek “Şampiyonlar Ligi’nde oynamak, başarılı olmak için kurulacak takımı iyi tespit etmek, oynayacağımız oyuncuları iyi seçmek zorundayız. Bütçemizi de ona göre ayarlamak zorundayız. Divan’da Erden Timur açıkladı, ilk 16’ya giren takımların maaş bütçesi 200-250 milyon euro civarında. Çeyrek final oynayanların maaş bütçesi 300 milyon civarı. Galatasaray bu sene net 39 milyon euro bütçeyle bu sahada mücadele edecek.” dedi.

Galatasaray'da Mali Genel Kurul tarihi belli olduGalatasaray’da Mali Genel Kurul tarihi belli oldu

Florya projesi 25 seneyi etkileyecek

Kopenhag maçına hazır olduklarını ve kendilerini destekleyen taraftarlarla sponsorları mahcup etmemeye çalışacaklarını vurgulayarak söz konusu sponsorlara teşekkür etti. Kemerburgaz’daki tesislerle alakalı konuşan Özbek “Kemerburgaz’daki Metin Oktay Tesislerimiz’in kaba inşaatı bitti. Geçen gün Divan Kurulu toplantısını orada yaptık. Yaklaşık 14.500 m2 kapalı alanı olan çok büyük bir tesis. Yıl sonuna doğru veya biraz geçen bir sürede Florya’daki yerleşkeyi buraya taşımak istiyoruz. Son derece süratli bir inşaat safhası geçiriyoruz. Tüm sponsorlardan bu manada destek istiyoruz.” açıklamasında bulundu.

Florya projesinin son derece uzun vadeli bir proje olduğuna dikkat çeken Özbek “Florya projesinin yapılması için buranın süratle yapılması lazım. Florya boşaltılmalı ki inşaat başlasın. Galatasaray’ın 25 yılını etkileyecek bir proje olacak. Florya’daki projemizde sponsorlarımızdan gereken desteği isteyeceğiz, Kemerburgaz’da da isteyeceğiz. Bugünkü sponsorluğun şorttaki reklam ile sınırlı kalacağını düşünmüyorum. Ne tür destek vereceklerini oturup tartışacağız.” şeklinde konuştu.

Erden Timur resti çekti: TFF ve UEFA bizi denetlesinErden Timur resti çekti: TFF ve UEFA bizi denetlesin

Okan Buruk’un sözleşmesi…

Sözleşme uzatma konusu gündemde olan ve bir süredir tartışılan Okan Buruk hakkında da konuşan Özbek “Okan Hoca, 11-12 yaşlarından itibaren Galatasaray’dan yetişmiş, başarılarla dolu geçmişi olan biri. Kendisini geçen sene davet ettik yönetime gelince. Galatasaray’da işler böyle değil. Galatasaray başka bir format. Okan Hoca’nın Galatasaray ile sözleşmesi… Biz gerekeni kendisine söyledik. Sözleşmesi var. Maddi konularla ilgili de zaten bizim bir şey konuşmamıza gerek yok. Galatasaray ruhu, anlayışı bunu gerektiriyor. Elbette imkanlar seviyesinde maddi ve manevi destek verilecek. Okan Hoca, Galatasaray’ın çocuğu. Tartışma olmaz. Hiçbir sıkıntı yok. Fedakar biçimde ‘Siz ne diyorsanız odur başkanım’ dedi. Bunu biz yönetim olarak çok iyi anlıyoruz. Bu Galatasaray duruşudur. Okan Hoca ile Galatasaray yönetimi arasında problem olabilecek bir durum söz konusu değil.” sözlerini söyledi.

Sponsorun açıklaması gündem oldu

Galatasaray’ın sponsorluk sözleşmesi imzaladığı inşaat firmasının yetkilisi basın toplantısında yaptığı açıklamalarla gündem oldu. İnşaat firmasının Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Vergili, yaptığı açıklamalarda “aşka takımların elleri cebinde ama nerede duracaklarını bilmedikleri için bizim başkanımızın da eli cebinde ama harcamalarla alakalı eli cebinde.” sözlerini söyledi.

Bu açıklamalar, Fenerbahçe Başkanı Ali Koç’un Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yanında elinin cebinde olduğu görüntüleri akıllara getirdi ve sosyal medyada söz konusu görüntülere atıf olarak yorumlandı.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.