Caddedeki performans sonunda polis sayesinde gerçekleşti

Uzunca bir süreden beri her gün belli bir saatte Bağdat Caddesi'nde yarı çıplak yürüyen ama ilgi çekemeyen kadın sonunda amacına ulaştı, meseleye polis dahil olunca kadının performansı da boşa gitmedi.

23 Eylül 2023

Bağdat caddesinde her akşamüstü düzenli yürüyen yarı çıplak kadın hakkında orada burada küçük haberler çıkıyordu. 

Keyifle dolaşmayı özellikle sevdiğim caddede bir akşamüstü yürürken ben de rastladım kadına. Bence kıyafeti gayet normaldi ama tabii herkesin, özelikle erkeklerin benim normalime normal demelerini beklemiyorum.

Teşhircilik yoksa bunun amacının ne olabileceğini soruşturdum. Bu cadde yürüyüşü bir performans sanatıymış. Amacı da sokaktaki insanların kadına ne tür  tepki vereceklerini görmekmiş.

Kadın bu işe girişmeden önce bana sorsaydı, kadın kadına biraz konuşabilseydik ona eğer bu performansı yapacaksa, bir sonuç alabilmesi için yürüyüşü Bağdat caddesinde yapmamasını tavsiye ederdim.

Çünkü caddede oturan, aralarında eski boy friendim de olan  arkadaşlarımdan biliyorum ki bu bölgede yaşayanlar bir kadın değil yarı  çıplak tamamen çıplak  yürüyüşe çıksa da, onlar ‘Aman kadını rahatsız etmeyelim, ayıp olmasın’ diyerek başlarını çevirip bile bakmazlar.

Nitekim böyle de oldu.

Uzunca bir zamandır bu yürüyüşler düzenli yapılıyordu ama bugüne kadar halktan ne bir tepki geldi ne de ilgi çekici bir olay oldu. Yani bu performans sanatı ne yazık ki bir türlü amacına  ulaşamıyordu

Kadının buna üzülmüş olduğunu da tahmin ediyorum. Vallahi ben dekolteli bir kıyafetle gece çıktığımda biraz ilgi çekmezsem buna bile üzülüyorum. Onun da  üzülmüş olması gerekir

Ama sonunda beklenmedik bir sürpriz oldu. 

Polisin sayesinde belki de Türkiye’de ilk kez bir sanat olayı amacına ulaştı. Polis kadını yürürken durdurunca olması gereken de sonunda oldu. Kadın sonunda nihayet ilgiyi abartılı, biraz da olaylı  biçimde ilgi çekti. 

Bence her performans sanatçısının beklediği zaten bu tür olaylar yaratmak olmalı değil mi?  

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.