Engelli kadın intihar etmişti: Cinsel istismar davasında istenen ceza belli oldu

Çekmeköy'de engelli bir kadına cinsel istismarda bulunduğu iddia edilen Alperen Sade hakkında savcı mütalaa verdi. Sade'nin 22 yıla kadar hapsi istendi, tutukluluk haline devam kararı verildi.

Gündem 26 Eylül 2023
Bu haber 12 ay önce yayınlandı

İstanbul’da Mart ayında İsmailağa cemaatine yakınlığı ile bilinen Uzlet İlim Yayma Derneği’nin Başkanı Alperen Sade’nin 23 yaşındaki zihinsel engelli E.D.’ye cinsel istismarda bulunduğu iddia edilmişti. İddiaya göre E.D. tek başına işe gidemiyordu ve dedesi her sabah onu işe bırakıyordu. Yüzde 50 engelli olan kadın, 7 Mart’ta dedesini beklemeden ‘canım sıkılıyor’ diyerek işten çıktı.

Yolda bulunan bir bankta oturan kadını gören Alperen Sade, E.D.’yi Çekmeköy’deki bir eve götürdü. Yemek yedirdiği engelli kadına ‘imam nikahı’ da kıyan Sade, daha sonra E.D.’yi cinsel istismara maruz bıraktı. Kadını yıkadıktan sonra bir köprü altına bırakan Sade, oradan kaçtı. E.D. ise iş yerine gitti ve orada uyudu. Sabah ise E.D. çalıştığı okuldaki öğretmenler buldu ve ailesine haber verdi. Yaşadıklarını ailesine anlatan kadın polise ifade verdi ancak bundan 15 gün sonra intihar etti.

Alperen Sade ise 10 gün sonra gözaltına alındı. Bu sırada plaka takip sistemi ile MOBESE kayıtlarına bakılmıştı ve Sade tutuklandı. Dün, Anadolu 9. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuklu sanık Alperen Sade cezaevinden getirildi.

Savcı mütalaayı hazırladı

Esas hakkında mütalaa veren Cumhuriyet savcısı, olay sonrasında E.D.’nin psikolojik yıkım yaşadığı, istikrarlı şekilde devam eden korku halinin ailedeki herkes tarafından gözlemlendiği, sonunda da bu yaşadıklarına dayanamayan mağdurun 4’üncü kattan atlayarak intihar ettiği belirtildi.

Mütalaada tutuklu sanık Alperen Sade hakkında ‘nitelikli cinsel saldırı’ suçundan 12 yıldan az olmamak, ‘cinsel amaçla ve tehdit kullanmak suretiyle kişiyi hürriyetinden yoksun kılma’ suçundan da 3 yıldan 10 yıl 6 aya kadar hapis cezası ile cezalandırılması istendi. Cumhuriyet savcısı sanık hakkında atılı suçlardan mahkumiyet kurulurken verilecek cezanın en üst sınırdan uygulanması gerektiğini belirtti.

Ara kararını açıklayan mahkeme heyeti, mütalaaya ilişkin beyanda bulunmalarını için süre vererek duruşmayı erteledi. Ayrıca sanığın tutukluluk halinin devamına karar verildi.

24 yıl sonra sessizliğini bozdu! İki yıl içinde 400 tecavüz24 yıl sonra sessizliğini bozdu! İki yıl içinde 400 tecavüz

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.