Trabzonspor yabancıya ‘Dur’ dedi

Trabzonspor'da tüzük değişikliği için olağanüstü kongre yapıldı. Bordo-Mavili takımda kulüp yabancılara devredilebilir maddesi tüzükten çıkarıldı.

Spor 28 Eylül 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Trabzonspor Başkanı Ertuğrul doğan, tüzük değişikliği nedeniylekogreye katılanlara teşekkür etti.

Trabzonspor, tüzük değişikliği için Karadeniz Teknik Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi’nde olağanüstü kongre yaptı. 556 üyenin katıldığı genel kurulda yeni tüzük maddeleri bölümler halinde görüşülerek yapılan oylama sonucu oy çokluğuyla kabul edildi. Taslak tüzükte yer alan ve Trabzonspor’a yabancı kişilerin üye olabilmesinin önünü açacak madde, itirazlar üzerine tüzükten çıkarıldı. Ayrıca tartışmalara neden olan kulübün satışına yönelik taslak tüzükte yer alan ifade de kaldırıldı.

Trabzonspor'un Fransa 2. Ligi'nden çıkardığı elmas: Batista MendyTrabzonspor’un Fransa 2. Ligi’nden çıkardığı elmas: Batista Mendy

Futbolcular kulübe üye olabilecek

Üyelik hüküm, esas, başvuru, üye hak ve sorumlulukları, üyelikten çıkarma ve aidatları belirleyen maddeleri içeren 3’üncü bölümdeki maddeler okunduktan sonra öneriler dinlendi. Trabzonspor Divan, Disiplin, Denetim, Arşiv ve Müze Kurulları’nın önerisiyle, 10’uncu maddedeki kulübün lisanslı sporcularının spora devam ettiği sürece asıl üye olamayacağına yönelik bölümün değiştirilmesi önerildi. Trabzonspor’un eski futbolcusu Serdar Bali madde hakkında söz alarak, “Misal Abdülkadir Trabzonspor’un lisanslı futbolcusu olduğu için üye olamıyor. Trabzonspor’da futbol oynamayı ceza haline getiriyoruz. Üye olunacaksa olsun ama seçimlere katılmasın” dedi. Konuşmanın ardından yapılan oylamayla bu teklif kabul edildi.

Tamim bin Hamad’ın Trabzonspor’u satın alacağı iddia edilmişti

Katar Şeyhi Tamim bin Hamad’ın, Trabzonspor Kulübü’nü 665 milyon Euro (20 Milyar TL) karşılığında satın almak istediği iddia edilmişti. Hamad’ın “Araştırma yaptırttım. 95 milyon Euro civarında takımın değeri mevcut. Bunun 7 katını vermeye hazırız. Belki, daha da yukarı çekebiliriz” dediği ileri sürülmüştü.

Hatayspor'dan ağlatan geri dönüş! Trabzonspor'u yıktılarHatayspor’dan ağlatan geri dönüş! Trabzonspor’u yıktılar

Ertuğrul Doğan: Hatayspor yenilgisi yakışmadı

Tüzük tadilatı toplantısının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan, 3-2 kaybedilen Hatayspor maçını değerlendirdi. Doğan, “Trabzonspor’a yakışmayan bir mağlubiyet oldu. Böyle olmaması gerekirdi. Bundan sonrasında olmaması için ne gerekiyorsa onu yapmamız lazım. Bunları konuşuyoruz.” dedi. Teknik direktör Nenad Bjelica ile her zaman görüştüğünü vurgulayan Doğan şunları söyledi: “O da sonuçların böyle olmasını istemez. Herkes Trabzonspor’un iyi olmasını istiyor, kendisi de öyle. İnşallah buna benzer sonuçları bundan sonra yaşamayacağız.”

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.