Ara Güler onur konuğu: İkonik fotoğraflarıyla Bulgaristan’da

Ara Güler'in 1950 ve 1960'lı yıllarda çektiği fotoğraflardan oluşan sergi Bulgaristan'ın Filibe kentinde kapılarını ziyaretçilere açtı. 31 Ekim'e kadar devam edecek olan sergide çok sayıda fotoğrafçının karesinin yer alırken Ara Güler de onur konuğu.

Kültür Sanat 15 Ekim 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı

Ara Güler’in ikonik fotoğrafları Bulgaristan’ın tarihi kenti Filibe’de sanatseverlerle buluştu. 13 Ekim’de ziyarete açılan sergi 31 Ekim’e devam edecek. Roma’dan Osmanlı’ya farklı kültürlere ait yapıların yan yana yer aldığı Bulgaristan’ın batısındaki tarihi Filibe kentinde açılan sergide Güler’in 52 siyah beyaz fotoğraı sergileniyor.

Ara Güler’in kadrajından 1950’li yılların İstanbul’unu ölümsüzleştiren bu fotoğraf da sergide

Ara Güler serginin onur konuğu

Filibe’deki Kapana Gallery’de sergilenen fotoğraflar ağırlıklı olarak Ara Güler’in 1950 ve 1960’lı yıllarda çektiği karelerden oluşuyor. Güler’in onur sanatçısı olduğu ve 1983 yılından bu yana düzenlenen International Meetings of Photography festivali programında, Jacob Aue Sobol, Reiner Riedler, Máté Bartha, Marco Rigamonti, Roumen Koynov, Nikola Mihov ve Kostadin Chernev gibi uluslararası fotoğrafçıların da eserleri yer alıyor.  Sergideki kareler Doğuş Grubu’nun, Ara Güler ile iş birliği sonucu 2016 yılında hayata geçirdiği Ara Güler Müzesi’nin işbirliğyle ziyaretçilere sunuluyor.

Öte yandan Ara Güler’in uzun yıllar boyunca Anadolu’ya yaptığı gezilerden derlenen ve renkli fotoğraflarına yer verilen ‘Renkli Anadolu’ sergisi, 6 Ekim’de Ara Güler Müzesi’nde sanatseverlerle buluştu. Sergide 1957 ve 2003 yılları arasındaki dönemi kapsayan ve ilk defa sergilenecek fotoğraflar yer alıyor.

Ara Güler'in gözünden Anadolu'nun 45 yıllık 'renkli' tarihiAra Güler’in gözünden Anadolu’nun 45 yıllık ‘renkli’ tarihi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.