Neil Gaiman: 60’lı yaşlarda her seks, iyi sekstir

Neil Gaiman 'What You Need to Be Warm' isimli yeni kitabının heyecanını yaşıyor. 26 Ekim'de çıkaracağı romanı öncesi The Guardian gazetesine bir röportaj veren 62 yaşındaki İngiliz yazar, özel yaşantısı hakkında da açıklamalarda bulundu. Gaiman'a göre 60'lı yaşlarda her seks, iyi sekstir.

Kültür Sanat 22 Ekim 2023
Bu haber 12 ay önce yayınlandı

İngiliz yazar Neil Gaiman, The Guardian gazetesine verdiği röportajda kariyerinin yanı sıra özel yaşamına dair pek samimi itiraflarda bulundu. 1980’lerde yarattığı çizgi roman kahramanı Sandman ile ABD ve İngiltere’de milyonlarca satan ardından gelen yeni yapıtlarıyla da büyük bir takipçi kitlesi edinen yazar şu sıralar yeni yayınlanacak kitabının heyecanını yaşıyor. Türkçeye de pek çok kitabı çevrilen yazarın ‘What You Need to Be Warm’ isimli kitabı 26 Ekim’de ABD ve İngiltere’de raflarda olacak.

Kendisine göre Neil Gaiman bir tembel

‘Sandman’, ‘American Tanrıları’ ve ‘Mezarlık Kitabı’ gibi modern çağ klasiklerine imza atan Neil Gaiman, New York’taki evinde kendisine yöneltilen sorulara cevap verdi. Onlarca kitaba imza atan yazar, en çok nefret ettiği yönünün tembellik olduğunu başkalarının zorbalığına da katlanamadığını söyledi. Kendisini üç kelimeyle yaratıcı, sıkıcı ve cana yakın olarak tanımlayan yazar, zamanı esnetebilme süper gücüne sahip olmayı çok istediğini söyledi.

Görünüşü hakkında en sevmediği şey nedir diye sorulduğunda “Yaşlandıkça kendimin tükürülmüş bir suretine dönüşüyorum. Yapılmamış bir yatak gibi bir yüzüm var” diyen Neil Gaiman, unutkanlık ve huysuzluk yönlerinden şikayetçi olduğunu sözlerine ekledi. Bugüne kadar hiç Proust okumadığını itiraf eden yazar, bundan utanç duyduğunu da ifade etti. Hafızasının zayıfladığını bu yüzden de artık yalan söylemediğini belirten 62 yaşındaki yazara göre suşi bu dünyadaki en güzel günahlardan biri. Yazarın hayatta en nefret ettiği insanlar ise Rupert Murdoch ve Elon Musk.

‘Solucan yemi olma fikrini seviyorum’

Verdiği röportajda  yavaş yavaş yaşlanmaya başladığını belirten Neil Gaiman, acı çeken bir bedene hapsolmaktan korktuğunu söyledi. éEn çok kimden özür dilemek isterdiniz ve neden?” sorusuna ise şöyle yanıt verdi: “Yakında eski eşim olacak Amanda’dan. Keşke bizi bir bütün olarak tutmak için gerekli olan her şeyi yapabilseydim. Muhtemelen yaptığım en kötü şey ona ne kadar mutsuz olduğumu söylememekti, bunu bir şekilde düzeltebileceğimden emindim”

Duyduğu pişmanlığı ve üzüntüyü bu sözlerle ifade eden Neil Gaiman ne sıklıkla seks yaptığı yönündeki soruya ise esprili bir yanıt verdi: 60’lı yaşlarda olmanın en güzel yanı her seksin iyi seks olmasıdır. Ne zaman seks yapsanız “Harika, aman Tanrım, bunu hala yapabiliyorum” dersiniz”

Gelecekte dünyayı bulduğundan daha iyi bırakan biri olarak hatırlanmak istediğini vurgulayan Neil Gaiman, ölüm sonrası hakkında ise şöyle konuştu: Diğer insanların nefes alabileceği atomlar ve muhteşem solucan yemi olma fikrini seviyorum. Son olarak yazara göre bu dünyadaki en büyük başarısı çocukları ve kafasında kurduğu hayalleri yazabilmesi.

Raf Gezgini'nin rotası Kore edebiyatıRaf Gezgini’nin rotası Kore edebiyatı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.