Otomobilden insan figürlü mezar steli çıktı

Seyir halindeki bir otomobilin içinde ne olursa şaşırsınız? Cevaplar muhtelif ancak muhtemelen akıllara ilk gelen yanıt, Roma dönemine ait insan figürlü mezar steli olmayacaktır. Ancak bu olay Denizli'de gerçek oldu. Araçtakiler gözaltına alındı, eser müze yetkililerine teslim edildi.

Kültür Sanat 23 Ekim 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı

Seyir halindeki bir otomobilin içinde ne olursa şaşırsınız? Cevaplar muhtelif ancak muhtemelen akıllara ilk gelen yanıt, Roma dönemine ait insan figürlü mezar steli olmayacaktır.

Yer Denizli, Sarayköy. Tarihi eser kaçakçılığının önlenmesi ve deşifre edilmesine yönelik çalışmalarını sürdüren Denizli İl Jandarma ekipleri bir otomobil içinde tarihi eser bulunduğu bilgisi üzerine harekete geçti. İhbar doğru çıktı. Durdurulan otomobilde yapılan aramada Roma dönemine ait olduğu belirtilen insan figürlü mezar steli ele geçirildi.

Araç sürücüsü ile yanındaki iki kişi gözaltına alınırken eser koruma altına alınmak üzere müze yetkililerine teslim edildi.

Daha önce de olmuştu

2023’ün Mart ayında yine Denizli’de benzer bir operasyon düzenlenmişti. Bu kez Acıpayam ilçesinde, durdurulan otomobilde yapılan aramada, çeşitli dönemlere ait olduğu belirlenen 9 sikke, 2 mezar taşı ve insan figürlü mezar steli ele geçirilmişti.

Belçika'da Barış Manço heykeli dikiliyorBelçika’da Barış Manço heykeli dikiliyor

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.