Milyarder iş adamından gençlere zor tavsiye: ‘Haftada 70 saat çalışmalı’

Hindistan'ın önde gelen iş adamlarından biri olan Narayana Murthy, genç Hintlilerin haftada 70 saat çalışması gerektiğini söyledi. Ancak Hindistan ortalama 47,7 saat ile dünyanın en uzun çalışma saatlerine sahip 7. ülkesi konumunda.

Ekonomi 31 Ekim 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı
Nüfusunun yaklaşık yüzde 66’sı 35 yaşın altında olan Hindistan’da Murthy’nin gençler için haftada 70 saat çalışma önerisi sosyal medyada büyük tepki çekti.

Teknoloji ve danışmanlık şirketi Infosys’in 77 yaşındaki milyarder sahibi sahibi Narayana Murthy başarı için gençlere haftada 70 saat çalışmayı önerdi. Birleşik Krallık Başbakanı Rishi Sunak’ın kayınpederi ve Hindistan’ın önde gelen iş adamlarından olan Murthy Hindistan’ın küresel ekonomik güç olabilmesi için “çok kararlı, aşırı disiplinli ve aşırı çalışkan” gençlere ihtiyaç duyduğunu söyledi.

Çocuğunuz hayatta ‘başarılı’ mı olsun; ‘çok başarılı’ mı?Çocuğunuz hayatta ‘başarılı’ mı olsun; ‘çok başarılı’ mı?

Çalışma kültüründe değişiklik yapılmalı

Forbes’a göre net serveti yaklaşık 4,3 milyar dolar olan Murthy Hindistan’ın dünyada üretkenlik seviyesi en düşük ülkelerden olduğuna dikkat çekip çalışma kültüründe değişiklik yapmanın ülke gençlerinin sorumluluğu olduğunu söyledi. Murhty 2075 yılına kadar dünyanın en büyük ikinci ekonomisi olma yolunda hızla ilerleyen Hindistan ekonomisinin küresel çapta bilinir olmaya başladığına işaret edip ekonomik ilerlemeyi pekiştirmek ve hızlandırmak için zamanın uygun olduğunun altını çizdi.

Hindistan’da haftada 47.7 saat çalışılıyor

Murthy’nin gençlerin daha uzun çalışmasını istediği Hindistan, haftalık ortalama 47,7 saat ile zaten dünyanın en uzun çalışma saatlerine sahip 7. ülkesi durumunda. Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) rakamlarına göre nüfusunun yaklaşık yüzde 66’sı 35 yaşın altında olan Hindistan’da Murthy’nin gençler için haftada 70 saat çalışma önerisi sosyal medyada büyük tepki çekti.

Kadınları işyeri dışına iter

Bu kadar uzun çalışma saatinin tükenmişliğe yol açabileceği söylenirken kadınların işgücü piyasasından uzaklaşmasına neden olacağı da belirtildi. Murthy’nin sözlerine X’ten karşılık veren teknoloji girişimcisi Vishal Gondal “Ulusları küresel ilerlemenin zirvesine taşıyan yenilikçiliği zihinleri yormak değil güçlendirmek körükler” dedi. “Bay Murthy açıklamasıyla esasen kadınları işyerinin dışına itiyor” diyen bir kadın ise “erkekler ev işi, bakıcılık ve çocuk yetiştirme yükünü asla paylaşmayacak” diye ekledi.

Bilim araştırdı: Çocukları başarılı olmuş ailelerin 25 sırrıBilim araştırdı: Çocukları başarılı olmuş ailelerin 25 sırrı

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.