Beatles klibi Peter Jackson’a emanet: Başucumda saklayacağım

Peter Jackson, yıllar sonra ortaya çıkan Beatles şarkısının klibine imza atıyor. Çocukluğundan bu yana grubun büyük bir hayranı olduğunu belirten Oscarlı yönetmen, ortaya çıkacak işi ömrü boyunca başucunda saklayacağını belirtti.

Kültür Sanat 2 Kasım 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı

Beatles’n gün yüzüne hiç çıkmamış bir şarkısının geleceği müjdesini geçen hafta vermiştik. John Lennon’ın yazdığı ama taslak halinde kalan ‘Now and Then’ adlı beste, Paul McCartney ve Ringo Starr’ın ortak düzenlemesiyle gün yüzüne çıktı. 40 yılı aşkın bir sürelik mazisi olan şarkı bugün yayınlanıyor. Şarkıyla birlikte bir klip ve kısa belgesel de önümüzdeki günlerde izleyicilerle buluşacak.

Yönetmen Peter Jackson, büyük beğeni toplayan bir Beatles biyografisi olan ‘Get Back’ belgeselinin ardından Beatles ile olan ilişkisini grubun son şarkısı ‘Now and Then’ için çekeceği ilk müzik videosunu yöneterek sürdürüyor. Klip, Jackson’ın “Beatles’ın bilinen en eski filmi olan ve daha önce hiç görülmemiş, Beatles’ın deri kıyafetleriyle performans sergilediği birkaç değerli saniye” olarak tanımladığı görüntüler de dahil olmak üzere grubun daha önce görülmemiş görüntülerini içeriyor.

Peter Jakson: Başucumda saklayacağım

‘Now and Then’, 1995 yılında grubun efsanevi gitaristi George Harrison tarafından kaydedilen gitar parçaları ve John Lennon’ın 1980’deki ölümünden önce 70’lerin sonunda yaptığı bir demodan alınan vokalleri de dahil olmak üzere dört Beatles üyesinin performanslarını içeriyor. Peter Jackson, Beatles’ın son albümleri Let It Be ve Abbey Road’da yer alan şarkıların kayıt sürecinin farklı bölümlerini izole etmek için Get Back’in yapımı sırasında bu teknolojiyi kullanmış olan Lennon’ın vokalini demo kayıttan izole etmek için yapay zeka destekli yazılım kullandı.

Peter Jackson, küçüklüğünden beri hayranı olduğu grubun klibine imz aatacak olmaktan ötürü büyük heyecan duyuyor. Konu hakkında açıklama yapan yönetmen “Hayatım boyunca Beatles’a duyduğum sevgi, herkesi hayal kırıklığına uğratma düşüncesiyle katıksız bir dehşet duvarına çarptı. Bu bende yoğun bir güvensizlik yarattı çünkü daha önce hiç müzik videosu yapmamıştım. 50 yıldan uzun bir süre önce dağılmış, şarkıyı hiç seslendirmemiş ve üyelerinin yarısı artık aramızda olmayan bir grup için nasıl bir video hazırlayabileceğimi hayal bile edemiyordum” dedi.

Oscar ödüllü yönetmen Peter Jackson son olarak kasada Beatles’ın rahat, komik ve oldukça samimi olduğu, daha önce görülmemiş kayıtlardan oluşan bir koleksiyon bulduğunu anlatıyor ve ortaya çıkacak olan eserle gurup duyup onu ömrü boyunca başucunda saklayacağını da sözlerine ekliyor.

Müzik Radarı: Sanki yıllar hiç geçmemiş gibi, karşımızda The Rolling StonesMüzik Radarı: Sanki yıllar hiç geçmemiş gibi, karşımızda The Rolling Stones

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.