Björk’ten Filistin’e haritalı destek: Siz buna paylaşmak mı diyorsunuz?

Sanat dünyası İsrail- Filistin savaşına ses çıkarmaya devam ediyor. İzlandalı şarkıcı Björk de Filistin'e desteğini açıklayan sanatçılar kervanına katıldı. Björk, İsrail'in Filistin'e ait toprakları işgal ettiğini gösteren bir harita paylaşarak sordu: 'Siz buna paylaşmak mı diyorsunuz?

Kültür Sanat 6 Kasım 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı
zlandalı şarkıcı, sosyal medya platformu X'te de aynı haritayı paylaştı.

Sanat dünyası İsrail- Filistin savaşına ses çıkarmaya devam ediyor. Filistin’e desteğini açıklayan sanatçılar kervanına İzlandalı şarkıcı Björk de katıldı. Şarkıcı, Instagram hesabından Filistin-İsrail çatışmasına bölge haritası paylaşarak ‘Siz buna paylaşmak mı diyorsunuz?’ diye sordu.

Harita, 1946’da Filistin’in büyük ölçüde bölgenin tamamını kapladığını, ardından 2012’de İsrail’in, daha önce Filistin’de birlikte olan bölgeyi işgal ettiğini tasvir ediyor.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Björk (@bjork)

Bir sosyal medya klasiği olarak Björk’ün paylaşımı da tartışma başlattı. Birçok kullanıcı şarkıcıya destek verirken bir grup da  onu yanıltıcı bilgiler paylaştığı iddiasıyla eleştirdi. Konuyla ne ilgisi var bilinmez ancak bazı kullanıcılar, Asya köklerine sahip olabileceğine dair spekülasyonlarla Bjork’un etnik kökenini bile sorguladı.

İsrail Filistin savaşı kültür sanat dünyasını da ikiye böldüİsrail Filistin savaşı kültür sanat dünyasını da ikiye böldü

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.