TARİŞ zeytinyağını üreticiden 295 liraya alacak

Körfez bölgesinde zeytinyağının litre maliyeti 250-300 lira olarak açıklanırken, Türkiye'nin en büyük tarım kooperatifi TARİŞ de yeni sezon için alım fiyatını kilogram başına 295 lira olarak belirledi.

Ekonomi 9 Kasım 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı
Kuraklık yüzünden üretimin düşmesi nedeniyle tüketici zeytinyağını en iyi ihtimalle 330-340 TL’den satın alabilecek.

Kuraklık nedeniyle dünyada ve ülkemizde fiyatı geçen yıla göre ikiye katlanan zeytinyağında yeni sezon fiyatları da netleşmeye başladı. Ayvalık, Edremit, Akçay başta olmak üzere Körfez bölgesinde zeytinyağının maliyeti 250-300 TL olarak açıklanırken, Tarım Satış Kooperatifleri Birlikleri (TARİŞ) de üreticiden zeytinyağı alım fiyatını açıkladı. TARİŞ Zeytin ve Zeytinyağı Birliği Başkanı Hilmi Sürek, 2023-2024 sezonu zeytinyağı alım fiyatını kilogram başına 295 lira olarak belirlediklerini bildirdi.

Sürek, yaptığı yazılı açıklamada, ürün alım fiyatının üreticinin alın terinin karşılığını alabilmesi ve ürünün değerini bulması açısından önemli olduğunu ifade etti. Açıkladıkları fiyatın piyasada belirleyici olacağını belirten Sürek, şunları kaydetti:

“İçinde bulunduğumuz sezonda kaliteli ve gerçek zeytinyağına ulaşmak herkes için büyük önem taşıyacaktır. Her zaman olduğu gibi Birliğimizin en önemli hedefi üreticiden aldığı kaliteli zeytinyağını güvenli şekilde tüketiciyle buluşturmaktır. Sezon içinde piyasa hareketlerini ve fiyat gelişmelerini izleyerek gerekirse yeni düzenlemeler yapacağız.”

Artık kesin bilgi: Zeytinyağı bu yıl az, fiyat çok olacakArtık kesin bilgi: Zeytinyağı bu yıl az, fiyat çok olacak

Zeytinyağlı yiyemem aman: İki ayda yüzde 80 zamZeytinyağlı yiyemem aman: İki ayda yüzde 80 zam

Yüzde 100'ün üzerinde artan fiyatlar yeni meslek yarattı: Zeytinyağı hırsızlığıYüzde 100’ün üzerinde artan fiyatlar yeni meslek yarattı: Zeytinyağı hırsızlığı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.