Sevgili İrem, bir yıllık evliyim; seks hiç umduğum gibi çıkmadı

Cinsellikle evlendikten sonra tanışan ancak aradığını bulamayan bir kadın ne yapmalı? 51 yaşındaki bir kadınla mutlu beraberlik yaşayan 35 yaşındaki erkek ailesini dinleyip ilişkisini bitirsin mi? Geç boşalan genç erkek doktora gitsin mi? Yanıtlar cinsel sağlık uzmanı İrem Hattat'ta. 

11 Kasım 2023

İrem Hanım merhaba,
Biz kocamla seks yapmak için evlenene kadar bekledik. Evlendikten sonra aynı filmlerdeki gibi bir tutkumuz olacağını düşünüyordum. Ancak evlenince seks hiç düşündüğüm gibi olmadı, çok da bir zevk almadım doğrusu. Evleneli bir yıl geçti ama durum hala aynı. Kocam her dakika seks istiyor ama ben kendimi istekli ve rahat hissetmiyorum. Süslenip akşama kendimi hazırlıyorum ama bir şey fark etmiyor hatta daha da geriliyorum. Bazen gripmişim gibi numara yapıyorum beni rahat bıraksın diye. Ne önerirsiniz?

Değerli okurum,
Neyse ki grip sezonu açıldı:) Şaka bir yana tabii ki durumun zor. Bir kere beklentini aşırı yükseltmişsin sonra da gayet doğal olarak adapte olamamışsın. Bu sende bir eksiklik olduğunu göstermiyor. Bazen çiftler ten uyumunu yakalamak için bir süreye ihtiyaç duyuyor. Bu arada kocanın cinsel girişimlerini bahanelerle geri çevirmek yerine bunları konuşabilirsin. Sana biraz daha ön sevişmede özen gösterebilir, daha romantik davranarak havaya sokabilir. Son bir önerim de cinselliği sürekli akşam süslenip püslendiğinde güzel yaşarım diye düşünme. Bazen çok yorgunken veya kendini bakımsız hissettiğinde de çok güzel bir yakınlaşma olabilir. Kendiliğinden gelişen karşılıklı istekleriniz oluştuğunda bunun keyfini çıkar. Makyajım yok diye kafana takma:)

Soru2:
Merhabalar İrem Hanım. 35 yaşındayım ve kendimi hiç bir zaman yaşımda hissetmedim. Ayrıca neden bilmiyorum ama hayatım boyunca hep olgun yaşlı kadınlardan hoşlanıyorum daha çekici buluyorum. Şimdi de 51 yaşında bir kadınla beraberim ama hem ailemden hem arkadaşlarımdan çok tepki alıyorum. Bu bir rahatsızlık mı, ilişkimi bitirmem gerekir mi? Kendimi ifade edebildim umarım. Çok teşekkür ederim.

Değerli okurum,
Fransa cumhurbaşkanı Macron ile karısı arasında da 24 yaş fark var. Bazı çiftler yaş farkına rağmen dünyaya aynı pencereden bakmayı, aynı espri anlayışına, ilgi alanlarına sahip olmayı başarıyor ve ilişkileri gayet iyi gidiyor. Gönül ferman dinlemez. Elalemin ne dediğinden ziyade evinizin kapısı kapandığında içerideki mutluluğun önemli. Bu konu ancak çocuk sahibi olmak istediğinde sorun yaratır. Ailenin tepkisi de bundan dolayı olabilir, bir an önce evini düzenini kurman açısından. Evlat sahibi olmak senin için de önemliyse, şapkanı önüne koy iyice düşün. İlişki uzadıkça bitirmesi her iki taraf için de daha zor olur. Şimdiden daha mantıklı düşünüp yolunu ayır.

Soru 3:
İrem Hanım merhaba. Acaba geç boşalma bir hastalık mıdır? Ben ilk cinselliği bir hayat kadını ile yaşadım ve tecrübesizliğim ve penis boyumla çok dalga geçmişti. O zamandan durumum böyle. Hatta bazen hiç boşalmıyorum. Bu durum benim için değil ama eşim için sorun oluyor galiba otomatik olarak kendini suçluyor, bilmiyorum. Saygılarımla 

Değerli okurum,
Görünen köy kılavuz istemez. Bence sen de o ilk kötü tecrübenin seni ne kadar etkilediğinin farkındasın. Bedenine ve seks becerine güvenin zedelenmiş. Ama geçmişe takılıp kalarak yaşanmaz ki. Stresini bilinçli olarak yatak odasına taşımayabilirsin, ancak yine de stres seni takip edebilir. Eğer genel sağlığında bir sorun yoksa (aklıma ilk diyabet, tansiyon geliyor) boşalmayı etkileyen ilaç kullanmıyorsan, başka cinsel sorunun yoksa (sertleşme, isteksizlik gibi) sorun kafanda demektir. Kendin rahatlamayı başaramıyorsan, bir uzmandan yardım alabilirsin. Eşinle de endişelenmemesini, bu konunun onun çekiciliği ve onu arzulaman ile ilgisi olmadığını konuş. Kadınlar direkt suçu kendilerinde arar ve kendilerini sorgular. Onu rahatlatman iyi olur.

Bana cinsellikle ve ilişkilerinizle ilgili her türlü sorunuzu [email protected] adresine yazabilirsiniz. Her hafta sorularınıza cevaplarımı burada okuyabilirsiniz.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.