Tuhaf çağrı: Hamas’ın orada yaptığını biz de burada yapalım

İsmailağa tarikatı liderinin yeğeni, İBDA-C davası hükümlüsü Saadettin Ustaosmanoğlu kendisini dinleyen topluluğa Hamas'ı örnek gösterdi: "Bunu biz de Türkiye'de yapmak zorundayız."

Siyaset 24 Kasım 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı

Filistin-İsrail savaşı ve buna yönelik tepkiler sürerken sosyal medyada yayımlanan bir video izleyenleri ürpertti, ürpertti çünkü o videoda Hamas’ın İsrail’e saldırma biçiminin Türkiye’de de tekrarlanabileceğini savunuyordu.

Videodaki görüntü İsmailağa tarikatının 23 Haziran 2022’de ölen lideri Mahmut Ustaosmanoğlu’nun yeğeni Saadettin Ustaosmanoğlu’ya ait ve Ustaosmanoğlu bir topluluğa sesleniyor. Saadettin Ustaosmanoğlu’nun tanınırlığının tek sebebi bu akrabalık ilişkisi değil, İslami Büyük Doğu Akıncıları Cephesi (İBDA-C) davasındaki yargılamayla da tanınıyor  Ustaosmanoğlu ve söz konusu videodaki konuşmasında da ‘Büyük Doğu’ atfı var.

Sosyal medyada çokça paylaşılıp tepki gösterilen videoda Ustaosmanoğlu “Hamas’ın orada yaptığını biz Türkiye’de yapmak zorundayız. Yaparız. Onlar yaptığına göre bizim onlardan neyimiz eksik? Sadece Büyük Doğucular. Allah rızasına matufen tabii ki. Vallahi yapardık. Fazla adama ihtiyaç yok buradakilerle biz bu işi hallederiz” diyor ve Türkiye’de bu durumun idrak edilmesiyle alakalı hamle yapılması gerektiğini savunuyor. Bunun bir şekilde olacağını, çünkü vaktinin geldiğini iddia eden Ustaosmanoğlu kendisini dinleyenlere de “Evet, başınızı belaya sokmak için söylüyorum” diyerek şu örneği anlatıyor:

“Ama öyle bir bela ki İmam-ı Rabbani hazretlerinin ifade ettiği bela. Diyor ki; ‘Ben belanın içinde öyle rahmetler gördüm ki; zaman zaman elimi açar rabbime dua ederdim: Ya Rabbi yok mu gönder.’ Şu an itibarıyla eğer vaki iyi değerlendirebilirsek Türkiye’de bir devrimin olmaması için hiçbir sebep kalmaz. Sen ayete inanmıyorsun. ‘Melek ordularıyla biz sana yardım etmedik mi habibim?’ diyor Bedir’de. Sen kendini burada 40 kişi görüyorsun. Ne 40 kişisi kardeşim? Kırkı kırk binle çarp bu hakikati idrak etmişsen. Etmemişsen yüz binler gelse fark etmez. Vallahi zafere az kaldı. Herkes görecek bunu. Eğer Filistin’de bunu görmüşse bu dünya daha ötesini de görecek. Bir anda bu idrak devreye girebilse siyonistler içimizde nefes alamaz ya.”

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.