MHK bazı hakemlerin fişini çekiyor

MHK Başkanı Ahmet İbanoğlu, gündeme dair açıklama yayınladı. İbanoğlu Fenerbahçe-Karagümrük maçına dair sızdığı belirtilen VAR kayıtlarının gerçeği yansıtmadığını belirtirken bazı hakemleri devre arasına kadar dinlendirme kararı aldıklarını açıkladı.

Spor 27 Kasım 2023
Bu haber 10 ay önce yayınlandı
MHK hakemlerin biletini kesti, dinlendirme kararı alındı.

Fenerbahçe ve Karagümrük arasında oynanan Süper Lig maçında verilmeyen penaltılar kamuoyu nezdinde tartışma konusu oldu. Maçın ardından , 52. dakikada Fenerbahçe stoperi Samet Akaydin’in topa eliyle müdahale ettiği pozisyona ilişkin VAR hakemi Hüseyin Göçek ve orta hakem Arda Kardeşler arasındaki VAR kayıtlarının sızdığı belirtildi. Serhat Ulueren’in sunduğu Telegol programında şu diyalog paylaşıldı:

VAR Hüseyin Göçek: “Arda, bir dakika oyunu başlatma.”

Hakem Arda Kardeşler: “Ne oldu?”

Hüseyin Göçek: “Samet kayarak giriyor, Livakovic’ten önce müdahalesi var, sağ dirseği açık. Top dirseğine çarpıyor veya dirseğiyle topu kesiyor. Pozisyona bakar mısın? Seni VAR’a davet ediyorum. Gel monitörden pozisyonu izle, yorumlayabilirsin. Kol, vücuttan fazla açık.”

Arda Kardeşler: “Hüseyin, pozisyona çok uzak değildim. Önüm açıktı. Pozisyonu net gördüm. Tamamen bir çarpma, elle veya kolla oynama yok.”

Hüseyin Göçek: “Benim önümde şu an görüntü duruyor. Gel istersen sen de bak pozisyona.”

Arda Kardeşler: “Çok yakın mesafe. Kolun doğal konumda olduğunu düşünüyorum. Çünkü pozisyonu gördüm. Ben oyunu devam ettireceğim.”

MHK Başkanı İbanoğlu sızdırılan bu kayıtların gerçek dışı olduğunu belirttiğini açıklayarak “Fenerbahçe – Vavacars Fatih Karagümrük maçına ait VAR kayıtlarını, MHK Başkanı olarak yetkim dahilinde dikkatle dinledim. Söz konusu VAR kayıtlarının deşifre edilip medyaya servis edildiğine ait iddia edilen diyalog, hayal ürünü ve gerçek dışıdır” dedi.

Fenerbahçe'nin tadı Tadic'le yerine geldiFenerbahçe’nin tadı Tadic’le yerine geldi

Hakemler dinlendirilecek

İbanoğlu’nun  yayınlanan açıklamasında dikkati çeken tek kısım bu değildi. Açıklamanın ilk bölümünde “MHK olarak hakem performanslarını her hafta dikkatle takip ettiğimizi ve bazı hakemlerimizi ilk yarı sonuna kadar dinlendirme kararı aldığımızı, aralık sonu yapılacak klasman değerlendirmelerinde bu analizleri dikkate alarak hareket edeceğimizi kamuoyu ile paylaşmak isterim” denildi.

Akla ilk olarak Kalkavan geldi

Fenerbahçe-Trabzonspor maçında VAR hakemi olarak görev yapan Mete Kalkavan, dinlendirilen hakemler söz konusu olduğunda akla gelen ilk isim oldu. Kalkavan hakkında Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan “Her alanda mücadele veriyoruz. İstanbul’daki Fenerbahçe maçında hakem herkesin gözü önünde bir taraftan alıp diğer tarafa vermeye çalıştı. Ancak o hakemin, (Mete Kalkavan) hakemliği bitti.” açıklamasını yapmıştı.

Söz konusu dinlendirme kararıyla alakalı akla gelen bir diğer isim Hüseyin Göçek oldu. Göçek daha önce Kocaelispor-Erzurumspor maçında verdiği karar dolayısıyla 5 hafta dinlendirilmişti. Fenerbahçe-Karagümrük maçının VAR hakemlerinden biri olan Göçek İbanoğlu’nun açıklamasına konu hakemlerden biri olabilir.

MHK'ya göre hakemler harika gidiyorMHK’ya göre hakemler harika gidiyor

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.