Birleşik Krallık’ın en genç ve en yaşlı şampiyonu artık aynı: Ronnie O’Sullivan

Snooker’da Birleşik Krallık şampiyonası finalinde Ding Junhui’yi 10-7 mağlup eden Ronnie O’Sullivan zafere uzandı ve turnuva tarihinin en yaşlı şampiyonu oldu. O’Sullivan turnuvadaki ilk zaferini bundan 30 sene önce kazanmıştı.

Spor 5 Aralık 2023
Bu haber 10 ay önce yayınlandı
Ronnie O'Sullivan Birleşik Krallık'ın en genç ve en yaşlı şampiyonu oldu.

Snooker denince akla gelen en ikonik isimlerden olan Ronnie O’Sullivan ulaşılması güç bir başarıya imza attı. Sezonun prestijli turnuvalarından Birleşik Krallık şampiyonasında yeşil çuhaya gelen Ronnie finale kadar yürüdü. O’Sullivan finalde güçlü rakibi Ding Junhui ile karşı karşıya geldi.

Zorlu mücadeleyi 10-7 kazanan Ronnie turnuva tarihinin en yaşlı şampiyonu oldu. 47 yaşındaki deneyimli sporcu bundan tam 30 sene önce aynı turnuvayı kazanarak o gün tarihin en genç Birleşik Krallık şampiyonu unvanını da eline geçirmişti. Ronnie bu olağanüstü başarıyı elde ettiği mücadelenin ardından “Kazandığım her turnuva benim için lütuf. Bugün buraya iyi bir zihinle geldim. Kaybedeceksem de Ding’in bunu hak etmesi için mücadele ettim. Burada iyi bir kalabalık vardı, onlara paralarının karşılığını vermek istedim. Masada kan, ter, gözyaşı vardı. Her şeyimi verdim. Yaş meselesi yüzünden kendimle mücadele ettiğimi, bir noktada yenileceğimi biliyorum, ancak o noktaya kadar devam etmek istiyorum” dedi.

Ronnie O’Sullivan sıralama turnuvaları tarihinde 40. zaferini elde ederken ödül olarak 250 bin sterlin kazandı.

Şike yapan snookercıların cezalarına zam geldi!Şike yapan snookercıların cezalarına zam geldi!

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.