İstanbul Modern 19 yılda 9 milyon ziyaretçi ağırladı

İstanbul Modern 19 yaşında. 11 Aralık 2004 tarihinde Karaköy'deki tarihi antrepoda kapılarını ziyaretçilere açan çağdaş sanat müzesi 21. yüzyılın en önemli mimarlarından Renzo Piano imzalı yeni binasına Mayıs 2023'te taşındı.

Kültür Sanat 10 Aralık 2023
Bu haber 9 ay önce yayınlandı
İstanbul Modern'in yeni binası yaşayan en büyük mimarlardan biri olarak kabul edilen Renzo Piano imzalı.

Geçen yaz Renzo Piano imzası taşıyan yeni binasına kavuşan İstanbul Modern 19 yaşında. 11 Aralık 2004’te Karaköy’deki tarihi antrepoda kapılarını açan müze bugüne kadar dokuz milyon ziyaretçi ağırladı. 77 koleksiyon ve süreli sergi, 42 fotoğraf sergisi, 13 video sergisi, 17 yurt dışı sergisi gerçekleştiren müzede 900 bine yakın çocuk ve genç binin üzerinde ücretsiz eğitim programına katılarak sanatla buluştu. 19 yılda 422 farklı film programı ile dört binin üzerinde film gösterimi gerçekleştirildi.

İstanbul Modern’e altı ayda 500 bin ziyaretçi

İstanbul Modern Yönetim Kurulu Başkanı Oya Eczacıbaşı müzenin 19. yaşını kutlayan mesajında “İmzasını taşıyan müze ve sanat kurumlarının o kentin simge yapılarından biri haline geldiği mimar Renzo Piano tasarımı bir müzeyi Cumhuriyetimizin 100. yılında kentimize ve ülkemize kazandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz. 19 yılı geride bırakıp 20. yıla yürüdüğümüz günlerde sunduğumuz hizmetlere özel olarak tasarlanan yeni binamız gerek mekânsal nitelikleri ve altyapısı, gerek teknolojisi, gerekse ziyaretçiyi odağına alan özellikleriyle uluslararası bir çekim merkezi olarak kentimize değer katacak” dedi.

Müze bir süre Beyoğlu’nda Meşrutiyet Caddesi’nde bulunan Union Française binasında da hizmet vermişti.

Müze mimarisinde dünya çapında uzmanlık ve deneyime sahip Renzo Piano Building Workshop’un tasarladığı yeni binası yurtiçi ve dışında yoğun ilgi gören İstanbul Modern 4 Mayıs 2023’ten bu yana 500 bin kişi ağırladı. Renzo Piano daha önce Paris’te ünlü Centre Pompidou ve Atina’da Stavros Niarchos Vakfı Kültür Merkezi gibi çok sayıda ikonik yapıya imza atmıştı.

İstanbul Modern'in mimarı Renzo Piano: 'Böyle bir yere yapı inşa etmek cesaret ister'İstanbul Modern’in mimarı Renzo Piano: ‘Böyle bir yere yapı inşa etmek cesaret ister’

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.