ODTÜ Spor Kulübü kapanıyor

Ampute futbolcusu Barış Telli 'Ben şu anda ODTÜ takımındayım. Sponsor bulamadığımız için ODTÜ gibi bir kulüp kapanacak. Ampute futbol ülkemizde bitmesin' dedi.

Spor 28 Aralık 2023
Bu haber 10 ay önce yayınlandı
Barış Telli'nin 2017'da Avrupa şampiyonluğunu kazanma sevinci kameralara böyle yansımıştı.

Fanatik Sports & Business Summit 2023 Cumhuriyetin 100’üncü yılında Türk sporunu ileri taşıyan sporcular ve yöneticilerin katılımıyla yapıldı.

Toplantıya katılan ODTÜ Spor Kulübü Ampute Futbol Takımı’nın milli futbolcusu Barış Telli “2017 Avrupa Şampiyonası’ndan bahsedildiğinde hala tüylerim diken diken oluyor. O şampiyonada biz sizlerle buluşmanın mutluluğunu yaşadık. Kupayı kaldıracağımızı biliyorduk ama sizlerle bir arada olup o atmosferi yaşattığınız için çok teşekkür ederiz. Çünkü ampute futbolu olarak bizler birçok dünya şampiyonasında yer alıp kupalar kazandık ama hiç bu kadar ilgiyi görememiştik. 2017’de o bütünleşmeyi, kupa heyecanını hep birlikte yaşamış olduk. O dönemdi, koltuk değnekleri üzerindeki vermiş olduğum fotoğraf karesi de yılın fotoğrafı seçilmişti” dedi.

Yumrukçu Faruk Koca'ya tahliye! Kahraman gibi karşılandıYumrukçu Faruk Koca’ya tahliye! Kahraman gibi karşılandı

‘Dört büyükler ampute futboluna girmeli’

Barış Telli şöyle sürdürdü: “Süper Lig’imiz devam ediyor. Ama belediyeler işin içinde olmadığında istenen verimi alamıyoruz. Ben istiyorum ki bütün belediyeler, büyük takımlar; Galatasaray, Beşiktaş, Fenerbahçe, Trabzonspor bu işe el atıp Ampute Futbol Süper Ligi’nde yer alsın. Biz birlikte olursak zaten başarılar geliyor. Başarılarımızı hep birlikte yaşamamız için desteğe ihtiyacımız var. Milli takım olarak destekler alıyoruz ama milli takımı oluşturanlar da kulüplerimiz.”

Polonya'da bir numarada Melissa Vargas varPolonya’da bir numarada Melissa Vargas var

‘ODTÜ gibi bir kulüp kapanacak’

Barış Telli şu an formasını giydiği ODTÜ Spor Kulübü’nün kapanma tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu söyledi. Futbolcu şöyle konuştu: “Ampute futbolu şampiyonalar olunca ivme kazanıyor, liglerimiz boş geçiyor. Kadın futboluna birçok sponsorluklarımız devam ediyor. Ben şu anda ODTÜ takımındayım. Sponsor bulamadığımız için ilk yarıyı bitirip kapatmak durumunda kalıyoruz. ODTÜ gibi bir kulüp kapanacak. Bu sponsorumuz olmayışından dolayı. Birçok özel takım kapanmaya gidiyor, bu da bizi üzüyor. Ampute futbolu ülkemizde bitmesin.”

Barış Telli’nin hayatını konu alan film şubat ayında vizyona girecek.

Hayatı film oluyor

Barış Telli hayat hikayesinin anlatıldığı ‘Hayatla Barış’ filmi hakkında ise “Şubat ayında sinemalarda olacak. Oyuncu kadrosu çok güçlü. Taner Ölmez beni yansıttı, çok mutluyum. Filmi heyecanla bekliyorum, umut hikayesi. Bu aslında insanların yapamam, edemem, başaramam diyerek evinde kaldığı yerden çıkarmak. Özellikle öğrencilerimize izletmek istiyoruz ki hayallerinden vazgeçmesinler. Benim bir ayağım yoktu ama futbolcu olma hayalim her zaman vardı” diye konuştu.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.