Daniel Day-Lewis yeminini Martin Scorsese için bozdu

2017 yapımı 'Phantom Thread' filmi sonrasında emeklilik kararı alan ve o tarihten beri ortalıkta pek görünmeyen Daniel Day-Lewis kendisini yeniden Martin Scorsese'ye ödül takdim ederken gösterdi.

Kültür Sanat 14 Ocak 2024
Bu haber 8 ay önce yayınlandı
Ödül sonrası Daniel Day-Lewis ve Martin Scorsese bir arada.

Üç kez En İyi Erkek Oyuncu Oscar’ı kazanan Daniel Day-Lewis epeydir gözlerden uzak bir hayat sürüyordu. Paul Thomas Anderson’ın yönettiği 2017 yapımı ‘Phantom Thread’ filmindeki başrolünden sonra emekliye ayrılmıştı. Kameraların önüne de pek çıkmamayı tercih eden 66 yaşındaki İngiliz oyuncu bu yeminini özel bir isim için bozdu. Bu isim daha önce de birlikte çalıştığı usta yönetmen Martin Scorsese.

Day-Lewis ve Scorsese sahnede

95. National Board of Review Ödülleri’nde ‘Dolunay Katilleri’ filmiyle En İyi Yönetmen ödülünü kazanan Martin Scorsese onu  Daniel Day-Lewis’in elinden aldı.. ‘Masumiyet Yaşı’ ve ‘New York Çeteleri’ filmlerinde birlikte çalışan ikili tören boyunca da yan yana oturdu. Geceye dair duygu ve düşünceleri ifade eden Daniel Day-Lewis usta yönetmen için “Bir filmi çekerken nelerin mümkün olabileceğini sonsuz perspektifiyle gösterdi. İnançla çalışabilmek için önce kendine inanmak gerektiğini bana o öğretti. Onunla çalışmak hayatımın en büyük ayrıcalıklarındandı” dedi.

Daniel Day-Lewis’in hakkındaki bu sözlerine ödül konuşmasında karşılık veren usta yönetmen Martin Scorsese “onunla çalışmak hayatımdaki en önemli deneyimlerdendi. Belki bir film için daha vakit gelmiştir” dedi. Salonda büyük heyecanla karşılanan bu sözün ardından gözler yıllar önce emekliliğini açıklayan 66 yaşındaki İngiliz oyuncuya çevrildi. Day-Lewis meraklı bakışlar arasında gülümsedi.

Scorsese Hz. İsa filmiyle dinle ilgili olumsuzlukları yok etmek istiyorScorsese Hz. İsa filmiyle dinle ilgili olumsuzlukları yok etmek istiyor

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.