CRR Konser Salonu’nda yeni sezonda klasikten halk müziğine

İstanbul'un en önemli konser mekânlarından CRR Konser Salonu yeni sezon programını açıkladı. Bu akşamki Leticia Moreno konseriyle başlayacak sezon 15 Haziran'a kadar devam edecek.

Kültür Sanat 20 Ocak 2024
Bu haber 9 ay önce yayınlandı
CRR Konser Salonu yeni sezon programı 15 Haziran'a kadar devam edecek.

CRR Konser Salonu’ un yeni sezon programı açıklandı. 2023’e dair istatistiksel verilerin de açıklandığı basın toplantısında İBB Kültür Daire Başkanı Volkan Aslan ve Genel Sanat Direktörü Murat Cem Orhan, 2024’ün ilk yarısında gerçekleşecek etkinlikleri açıkladı.

Toplantıda ilk sözü alan CRR Konser Salonu Genel Sanat Direktörü Şef Murat Cem Orhan geçen yıla dair bazı verileri paylaştı. Orhan,”Geçmiş 21 yılın ortalamasında yüzde 31,5 olan doluluk oranı, geçtiğimiz sezon yüzde 61’e yükselerek iki katına çıktı. Kapalı gişe konserlerinin ortalaması son 21 yılda 9 iken, geçen sezon bu sayı 24’e ulaşarak neredeyse üç kat artış gösterdi. 796 koltuğun doluluk ortalaması ise 258’den 501’e yükseldi” dedi.

Dünya yıldızları CRR Konser Salonu’nda

CRR Konser Salonu’nda yeni sezonda konser verecek isimler arasında İspanyol keman sanatçısı Leticia Moreno, caz dünyasının önde gelen piyanistlerinden Antonio Farao, Azerbaycanlı müzisyen Alafsar Rahimov ve Portekiz’in yükselen fado yıldızı Sara Correia yer alıyor. Jacky Terrasson Trio, Samara Joy, Patricia Guerrero, Fanfare Ciocarlia, Gabor Tarkövi, Ara Dinkjian, Francesca Tandoi, Sinfonia Rotterdam ve Litvaya Oda Orkestrası gibi isim ve topluluklar 15 Haziran’a kadar salonda sahne alacak.

CRR Konser Salonu’nda gerçekleştirilen basın toplantısında konuşan İBB Kültür Daire Başkanı Volkan Aslan, 2023’ün ilk 9 ayında İBB Orkestralarının 239 konserle dinleyicilerle buluştuğunu ve İBB sahnelerinde, sokaklarda, meydanlarda da 1428 konserin düzenlendiğini söyledi.

Genç müzisyenler için Ustalık Sınıfı

Genç müzisyenler için Genç Müzisyenlere Destek Bursu projesini başlattıklarına işaret eden Aslan, CRR Bestecilik Akademisi’nde üç ay boyunca 33 öğrenciye eğitimler verdik, dünya müzisyenleriyle yürüttüğümüz Ustalık Sınıfı projesiyle de geleceğin müzisyenleri için eğitim programları gerçekleştirdik” dedi.

İBB kültür merkezlerini de eğitim yuvasına çevirdiklerini aktaran Aslan, açıklamalarına şöyle devam etti: “İstanbullu çocuklar keman, piyano, gitar, bağlama, bale, halk dansları, drama, resim, modern dans eğitimlerini almaya devam ediyor. Toplam 12 mekanda, toplam 2 bin 76 öğrenci ders alıyor. Yeni derslikler açılmaya devam ediyor ve eklenen branşlarla birlikte 2 bin 500 öğrencinin üzerine çıkmak hedefleniyor”

Konser Kurdu poptan metale etkinliklerin peşindeKonser Kurdu poptan metale etkinliklerin peşinde

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.