JP Morgan, CEO’suna ciddi zam yaptı

ABD'nin en büyük bankası olan JPMorgan, CEO Jamie Dimon'ın tazminat paketinin yüzde 4,3 artışla 36 milyon dolar olarak belirlendiğini açıkladı. Bu ABD bankaları arasında nadir bir zam olarak değerlendiriliyor.

Ekonomi 21 Ocak 2024
Bu haber 8 ay önce yayınlandı
19 yıldır JPMorgan'da çalışan CEO Jamie Dimon rekor maaş artışıyla ödüllendirildi.

JPMorgan Chase perşembe günü yaptığı açıklamada CEO Jamie Dimon’ın maaş, ikramiye ve hisse senedini içeren tazminat paketinin 2023 yılı için 36 milyon dolar olarak belirlendiğini ve bir önceki yıla göre yüzde 4,3’lük bir artışa işaret ettiğini duyurdu. Bu karar bankanın finansal performansını ve Dimon’ın liderliğine duyulan güveni yansıtıyor. Zira ABD’de bu oranda bir zamma nadir olarak rastlanıyor. 2005 yılından bu yana yönetim kurulu başkanı ve icra kurulu başkanı olarak görev yapan Dimon, varlıkları itibarıyla ABD’nin en büyük bankasının başında bulunuyor.

Ücret paketi yönetim kurulu tarafından belirleniyor ve şirketin sonuçları, Dimon’ın performansı ve benzer kurumlardaki CEO’ların ücret paketleriyle yapılan karşılaştırmaların kapsamlı bir incelemesine dayanıyor.

JPMorgan Chase, Dimon’ın tipik olarak baz maaş, ikramiye ve hisse senedi ödüllerini içeren tazminat paketinin spesifik dökümünü açıklamadı. Tazminattaki artış, bankanın liderliğini şirketin başarısı ve piyasa standartlarıyla orantılı olarak ödüllendirme uygulamalarıyla uyumlu olarak değerlendiriliyor.

JPMorgan CEO'su uyardı: Bu dünyanın gördüğü en tehlikeli zaman olabilirJPMorgan CEO’su uyardı: Bu dünyanın gördüğü en tehlikeli zaman olabilir

JPMorgan CEO'su: Hükümette olsam kriptoyu kapatırdımJPMorgan CEO’su: Hükümette olsam kriptoyu kapatırdım

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.