İtfaiye iki kez arayıp bulamamıştı: Emekli öğretmenin cesedi çöp evden çıktı

Avcılar'da apartmana kötü koku yayılması üzerine itfaiye emekli öğretmen Hasan Ergin'in evine iki kez girip arama yaptı. Her yerin eşya ve kıyafet dolu olduğunu görüp şüpheli bir şey bulamadılar ama yeğenler evi temizlerken acı tabloyla karşılaştı.

Gündem 23 Ocak 2024
Bu haber 9 ay önce yayınlandı
Emekli öğretmen Hasan Ergin'in evi tavana kadar çöplerle doluydu.

İstanbul Avcılar’da yaşayan 82 yaşındaki emekli öğretmen Hasan Ergin’den bir süredir yakınları haber alamıyordu. 10 katlı bir binanın ikinci katında yaşayan emekli öğretmenin yakınları pazar gecesi bina yöneticisine ulaşarak yardım istedi. Bina yöneticisi İsmail Önem de öğretmenin evinin kapısına gitti ama kapıyı açan olmadı. Kapıyı çalarken içeriden kötü koku alan Önen şüphelenip 112 Acil Çağrı Merkezi’ni aradı.

Emekli öğretmenin cesedi çöp evden çıktı.

Hasan Ergin’in tek başına yaşadığı daireye gelen ekipler kapıyı kırıp içeri girdi ve tavana kadar atık giysi ve eski eşya dolu bir evle karşılaştı. Evde arama yapıldı, sonuç çıkmayınca evden ayrıldılar. Ancak evden kötü koku yayılmaya devam etti ve koku saatler ilerledikçe daha da ağırlaştı. Hasan Ergin’in komşuları bu defa emekli öğretmenin yakınlarını aradı. Hasan Ergin’in iki yeğeni apartmana gelip kamera kayıtlarını izledi. Görüntülerden Hasan Ergin’in eve girdiği, bir daha da ayrılmadığı anlaşılıyordu. Yeğenleri yeniden 112 Acil Çağrı Merkezi’ni aradı. İtfaiye bu kez eve merdiven yardımıyla girdi ama Hasan Ergin’i yine bulamadılar.

İtfaiyenin ayrılmasından sonra saat 22.00 sıralarında kırık kapının arkasındaki elbiselerin bir bölümünü dışarı çıkartan yeğenleri dayılarının cansız bedeniyle karşılaştı. Savcıya ve olay yeri inceleme ekibine haber verildi. Hasan Ergin’in aralayarak içeri girebildiği kapıyı kapattıktan sonra kıyafetlerin düştüğü anlaşıldı. Savcının yaptığı incelemenin ardından Ergin’in cesedi otopsi için Adli Tıp Kurumu’na gönderildi.

Emekli öğretmenin dairesinden çöp ev çıktıEmekli öğretmenin dairesinden çöp ev çıktı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.