Brest rüştünü PSG’ye karşı geri dönerek ispatladı

Fransa Ligue 1’de 19. hafta noktalandı. Lider Paris Saint Germain’in 2-0 öne geçtiği maçta lig üçüncüsü Brest geri dönerek Parc de Princes’ten bir puan çıkarmayı başardı.

Spor 29 Ocak 2024
Bu haber 8 ay önce yayınlandı
Brest'ten PSG'ye ikinci yarıda soğuk duş.

Paris’teki maça PSG maça hızlı başladı. Mücadelenin ilk 10 dakikasında üç net gol pozisyonuna giren Paris eşitliği bozma fırsatlarını cömertçe harcadı. Devamında Brest’in dengelediği maçta ilk yarım saat golsüz geçildi. 38’inci dakikada kaleciyle karşı karşıya kalan Marco Asensio direk dibine yaptığı düzgün vuruşla PSG’yi 1-0 öne geçirdi. İlk yarının son anlarında Asensio’nun kaleciden seken şutunu altı pas içinde tamamlayan Kolo Muani takımı adına farkı ikiye yükseltti ve bu skorla soyunma odasına gidildi.

İkinci yarı daha etkili gözüken Brest 55’inci dakikada Danilo Pereira’nın kendi kalesine attığı golle farkı bire indirdi. Skorun 2-1’e gelmesinden sonra iki takım da fırsatlar yakaladı, fakat skor değişmedi. 80’inci dakikaya gelindiğinde Brest’li Pereira’nın topuğuyla yaptığı klas vuruş kaleci Donnarumma’yı çaresiz bıraktı ve deplasman ekibi 2-2’yi yakaladı. Kalan dakikalarında gol çıkmayan maçta PSGli Borcala 90+2’de sarı kart, hemen iki dakika sonrasında da ikinci sarıdan kırmızı kart görerek takımını 10 kişi bıraktı.

Hakan'sız Inter, Fiorentina deplasmanından çıktıHakan’sız Inter, Fiorentina deplasmanından çıktı

2-0’dan geri dönen Brest puanını 35’e yükseltip üçüncü sırada kalmayı sürdürdü. Paris Saint Germain ise puan yaşadığı kayba karşın altı puan farkla Nice önündeki liderliğine devam etti.

Ligue 1’de günün diğer sonuçları:

Montpellier – Lille 0-0

Clermont – Strasbourg 1-1

Lorient – Le Havre 3-3

Reims – Nantes 0-0

Toulouse – Lens 0-2

Altay Bayındır kalede, Manchester United beşinci turdaAltay Bayındır kalede, Manchester United beşinci turda

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.