BP’nin kârı petrol fiyatlarıyla birlikte düştü

İngiliz enerji ve petrol şirketi BP'nin 2023'teki kârı önceki yıla göre yüzde 50 azalarak 13,8 milyar dolara geriledi. Düşüşte petrol ve gaz fiyatlarındaki gerileme ve rafineri marjlarındaki azalmanın etkili olduğu belirtiliyor.

Ekonomi 6 Şubat 2024
Bu haber 8 ay önce yayınlandı
BP'nin geçen yılın dördüncü çeyreğindeki karı, önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 37,8 düşüşle 2,9 milyar dolar olarak belirlendi.

Londra merkezli enerji şirketi ve petrol şirketi BP’nin karı 2023’te önceki yıla göre yüzde 50 azalarak 13,8 milyar dolar oldu. Şirketin finansal sonuçlarına ilişkin açıklamasına göre BP’nin geçen yılın dördüncü çeyreğindeki kârı önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 37,8 düşüşle 2,9 milyar dolar olarak belirlendi. Şirketin kârı geçen yıl 2022’ye göre yüzde 50 azalarak 13,8 milyar dolara indi. Bu düşüşte petrol ve gaz fiyatlarındaki gerileme ve rafineri marjlarındaki azalma etkili oldu.

Kızıldeniz'deki kaos petrol taşımacılığını da etkilediKızıldeniz’deki kaos petrol taşımacılığını da etkiledi

Şirketin kârı düşüşe rağmen analistlerin beklentilerini aşarken BP hisse geri alımını hızlandırma kararı aldı ve bu yılın ilk yarısı için 3,5 milyar dolarlık hisse geri alımı açıkladı. BP Üst Yöneticisi (CEO) Murray Auchincloss sonuçlara değerlendirirken 2023’te şirketin güçlü bir operasyonel performans sergilediğini belirtti, “BP’nin değerini artırmaya odaklanan hedefimiz değişmedi. Daha basit, odaklı ve yüksek değerli bir şirket olarak stratejimize güveniyoruz ve hissedarlarımız için uzun vadeli değer yaratmaya kararlıyız” dedi.

Rusya petrol ihracatında ambargoyu Çin'le aşıyorRusya petrol ihracatında ambargoyu Çin’le aşıyor

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.