Survivor’dan kurtulan olamıyor

11 Şubat 2024

Sonunda Acun Ilıcalı’nın Survivor programı tam adına layık oldu son zamanlarda. Ben düzenli izleyicisi değilim ama arkadaşlarla seyrettiğimde sokakta sıkı bir kavga seyreden seyirci keyfinde bakıyorum programa. Sertlikler ve tartışmalar neredeyse güçlü bir  Survivor içgüdüsüyle programa katılan yarışmacıların bile hemen hepsini sarsıyor. Hepsi de hiç bitip tükenmeyecekmiş gibi görünen kavga ve sertliklerden yıpranmış görünüyor. Survivor’da bu gidişle ayakta kalabilen olmayacak.

Dediğim gibi ben yarışmanın düzenli izleyicisi değilim. Bu tür programlar ilgimi fazla çekmiyor. Ama özellikle vücut geliştirmeye meraklı ve hiç durmadan  spor yapan erkek arkadaşlarım var. Kendi vücuduna takıntılı erkeklerden hiç hoşlanmadığım halde bunlar nerdeyse çocukluktan arkadaşım olduklarından onlara katlanıyorum.

Üçü durmadan kendi vücutlarına daha neler yapabileceklerini konuşuyor. Kendilerini de adada yarışır  gibi hayal ettiklerinden dolayı  en favori programları Survivor. Hiçbir bölümünü kaçırmıyorlar. Hatta arada evde Survivor partileri bile düzenliyorlar. Sevgilim ile beni de birkaç arkadaşla evde düzenledikleri bir Survivor partisine davet ettiler de adada yaşananlardan böylece haberdar oldum.

Kendi vücuduna aşık ve bence bir gün Survivor programına yarışmacı olarak katılma hayali kuran arkadaşların anlattığına göre Survivor All Star’ın son bölümünde yaşananlar Acun Ilıcalı’yı bile çıldırtmış. Sandalyeyi deviren Ilıcalı “Bu kıza yaptıklarınız oldu mu şimdi? Kahkahalar atıyorsunuz, yarışmacı bir kızı ağlattınız. Bu programda sizin hakkınızda kimse konuşmayacak mı? Siz ne istiyorsunuz? Rahat durulamıyor mu bu programda, ne battı size” diye yarışmacılara güzel bir fırça da çekmiş.

Acun Ilıcalı belki gerçekten kızmış olabilir, ama son derece akıllı bir yönetici olduğundan  ve şov dünyasını çok iyi bildiğinden gerçekten kızmadıysa bile reyting gelsin diye kızmış görünmeyi de bence çok iyi bilir o.

Nitekim Survivor’da olay çıktığı haberinin  olmadığı gün yok gibi. Her çıkan haber programın daha fazla ilgi çekmesine yarıyor. Zaten bence kimse benim abartılı vücutlu arkadaşlarım gibi Survivor’ı spor yarışmaları için seyretmiyor. Çoğu insan merakla adada kavga çıksın diye bekliyor ve bundan çok da hoşlanıyorlar. Bence tüm reality şovların temelinde bu gerçek var zaten. Bunu da Acun Ilıcalı’nın bilmemesine herhalde imkan yok.

Dolayısıyla adada kavga tartışma hiç bitmiyor. Acun onu cezalandırıyor, ona buna fırçalar  çekiyor ve bazılarını setten kovup yerlerine eskiden bilinen popüler birini getirterek  seyirci ilgisini sürekli canlı tutuyor.

İlk önce programa yarışmacı olarak katılımı bayağı olaylı olan ve bana fena halde antipatik gelen Turabi (nedense arkadaşlarım ondan bahsederken sürekli turbo Turabi diye konuşuyor) bu sefer programdan ayrılırken bile yine kaçınılmaz biçimde olay oldu.  

Acun Ilıcalı açıklamasında “Survivor’da Turabi kısa sürede büyük iz bıraktı. Geçen hafta oyuna çıkarken sakatlığı oldu. Beş gün boyunca doktoruyla görüştü. Sonunda Turabi’den gelen haber maalesef iyi değil” dedi. Turabi ise adadan ayrılır ayrılmaz paylaşım yaptı. Turbo Turabi paylaşımında “Sağlık sorunlarım yüzünden bırakmak zorunda kaldım. Daha güçlü şekilde geri döneceğim. Sakatlığın verdiği yetkiye dayanarak hiç kimsenin baskısı altında kalmadan size elveda diyorum” dedi. Yani anladığım kadarıyla Survivor’da Turabi Efsanesi gelecek program çoktan olmuş durumda. 

Sosyal medyada yer alan iddialara göre yarışmacılar haftalık olarak 60 bin TL ile 100 bin TL arasında para kazandığına göre gerçek yaşamdaki işinin, varsa  mesleğinin, adamın tipi bana sanki mesleksizmiş gibi geliyor, ne olduğunu bilemediğim Turabi’nin adaya tekrar gelmeyi istemesi de sürpriz değil. 

Bizim ev partisinde izlediğimiz bölümde yarışmacılardan Nefise, Aleyna ve Nagihan arasında hayli hararetli bir tartışma yaşandı.

Adı bence o ada ortamına hiç yakışmayan Yunus Emre ile konuşan Nagihan tartıştığı Aleyna Kalaycıoğlu’nu temas uygulayarak itti. Nefise ise Aleyna’ya söyledikleriyle kavgayı iyice büyüttü. Kavgaların sonunda çılgına dönen Acun Ilıcalı çok öfkelenerek sandalyeyi fırlattı. Tekrar ediyorum Ilıcalı “Rahat durulamıyor mu bu programda ne battı size. Kendinizden başka hiçbir şey düşünmüyorsunuz. Bana onu dediler bana bunu dediler… Normal duramıyor musunuz? Hakaret etmeden bir hayat yok mu? Tamam abi herkes gitsin ne yapıyorsanız yapın” dedi ve programı yarıda kesti.

Daha sonra Nagihan ve Nefise’ye cezalar kesildi ve Nagihan özür dileyen bir konuşma yapmak zorunda bile kaldı. Adada Yunus Emre adında ve hatta Mustafa Kemal adında bir kişi bile var, acaba bu isimler ilginç olunsun diye mi takıldı yoksa gerçek isimler mi bunlar, işte bunu bilmiyorum. Açıkçası fazla merak da etmiyorum. Partimizde bu tür lüzumsuz bilgileri bilen arkadaşlar da vardı ama onlara da sormadım.

Neyse bu Mustafa Kemal adlı kişi de olaylar hakkında sakinleştirici konuştu.

Bu arada arkadaşlarımız eski yarışmaların bilinen, popüler isimlerinin takviye olsun diye adaya doğru yola çıktıklarını da söyledi.

Bu bana komik geldi ama ‘acil görev emri’ ile adaya doğru yola çıkan isimlerin ‘Avatar Atakan’ adlı bir kişi, Hilmi Cem ve daha önce üç kez Survivor’a katılmış olan Sema Aydemir olduğu anlaşıldı. 

Anladığım kadarıyla Sema Aydemir Survivor programından kendine kariyer yapmış durumda. Daha önce anlatmış olduğum ücretler yüzünden de hayatından, kariyer tercihinden bayağı memnun olmalı kız.

Nasıl mükemmel, heyecanlı bir şov ve ciddi profesyonellikle ayakta tutulan müthiş bir gerilim değil mi bu? Bence Acun Ilıcalı bu yarışmanın sadece benim  izlediğim bölümüyle bile kocaman bir alkışı hak ediyor.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.