Cep telefonu faturalarına zam yolda

BTK'nın 1 Nisan'da açıklayacağı yeni azami ücret tarifesi sonrası mobil operatörlerin cep telefonu faturalarına zam yapması bekleniyor.

Ekonomi 3 Mart 2024
Bu haber 7 ay önce yayınlandı

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nun (BTK) 1 Nisan’da açıklayacağı yeni azami ücret tarifesi sonrası mobil operatörlerin cep telefonu faturalarına zam yapması bekleniyor.

BTK, operatörlerin konuşma ve SMS ücretlendirmesine her yıl nisan ve ekim olmak üzere altı ayda bir yayınladığı azami ücret tarifesiyle tavan sınırlaması getiriyor. Ancak internet ücretleri için herhangi bir kısıtlama yok. Bu nedenle azami ücret tarifesinin açıklandığı nisan ve ekim sonrası şirketler internet ücretlerine zam yapıyor.

Geçtiğimiz sene mobil operatörler tarifelere yaklaşık yüzde 150 zam yapmıştı.

Sabah’ın haberine göre nisan sonrası operatörler bir zam daha yapma hazırlığında.

‘Vatandaş kullanmadığı hizmet için de para veriyor’

Gazeteye konuşan Tüketiciler Derneği (TÜDER) Başkanı Levent Küçük şunları söyledi: ”Operatörler pakette kullanılmayan internet ve dakikaların sonraki aya aktarılmasını ya da kullanılmayan kısmın para iadesini de yapmıyor. Örneğin operatör vatandaşa 20 gigabayt internet satıyor, ancak vatandaş ay sonunda 10 gigabayt tüketse dahi tümünün parasını alıyor. Yani vatandaş kullanmadığı bir hizmet için de para vermiş oluyor. Bu uygulamaya son verilmeli.”

Apple’dan 3 ayda beşinci zam: En pahalı iPhone fiyatı 90 bine yaklaştı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.