İşte tarihin en fazla kazanan 10 sporcusu

Goal'ün haberine göre tarihin en fazla kazanan 10 sporcusu belli oldu. İlk sırayı basketbol efsanesi Michael Jordan alırken Cristiano Ronaldo üç, Leo Messi altıncı sırada kaldı.

Spor 10 Mart 2024
Bu haber 7 ay önce yayınlandı
Spor tarihinin en zenginleri açıklandı.

Sporun endüstriyelleşmesi aktörlerinin kazandığı paraların arşa çıkmasını sağladı. Hal böyle olunca tarihin en fazla kazanan sporcularının toplam kazançları milyar doları aştı. İşte Goal tarihin bu açıdan en başarılı sporcularını açıkladı. İlk 10’da yalnızca üç futbolcunun olması dikkat çekerken Amerikan sporlarından golfün ne denli yüksek paralar kazandırdığı dikkat çekti. İşte o sıralama…

Tarihin en iyi boksörlerinden biri olarak dikkat çeken, Mayıs 2015’te Manny Pacquiao ile oynadığı karşılaşmayla kariyerinin zirvesini gören Floyd Mayweather hayatı boyunca 1.48 milyar dolar kazandı.

Floyd Mayweather listenin son sırasında.

Dokuzuncu sırada yer alan isim Ekselansları lakabıyla tenis tarihinin ikonik sporcusu olarak tanınan Roger Federer oldu. İsviçreli tenisçi 1.49 milyar dolarla dikkat çekti. Ekselansları yaptığı sponsorluk anlaşmaları, tavrıyla taraftarların favorisiydi. Federer’in kariyerinde 20 grand slam şampiyonluğu var.

Roger Federer listenin 9. sırasında.

Listenin ilk futbol efsanesi David Beckham. Manchester United, Real Madrid, Milan, PSG, Los Angeles Galaxy gibi takımların formasını terleten kariyeri boyunca başarıdan başarıya koşan Beckham 1.5 milyar dolar kazandı. Spice Girls’ten Victoria Beckham’la hayatını birleştiren ve magazinel açıdan da hep göz önünde olan Beckham şimdilerde Leo Messi’yi kadrosunda barındıran Inter Miami’nin çoğunluk hissedarı.

David Beckham listenin 8. sırasında.

Listenin altıncı sırasında beraberlik var. Futbol kariyerini Inter Miami’de devam ettiren Leo Messi ve golf tarihinin en değerli isimlerinden Jack Nicklaus sporculuk kariyerleri süresince 1.67 milyar dolar kazandılar. Messi’nin Nicklaus’tan göre ne kadar genç olduğu düşünüldüğünde ileride Arjantinli ikonun golfçüyü geride bırakması işten bile değil.

Nicklaus 6. sırayı Messi’yle paylaşıyor.

Beşinci sırada listedeki iki basketbol yıldızından biri yer alıyor. Los Angeles Lakers’ta NBA kariyerini sürdüren ABD’li basketbolcu LeBron James 1.7 milyar dolar kazanarak beşinci sırayı aldı. LeBron Nike’la sponsorluk anlaşması, Space Jam filminin ikincisi gibi birçok büyük ticari anlaşmaya da imza attı. Kendi tekila markası da olan James’in birçok girişimi var. Liseden arkadaşı Rich Paul NBA’de en fazla sözü geçen menajerlerden biri. İleride LeBron’un da çocukluk arkadaşı gibi bu alanda söz sahibi olması bekleniyor. Zira ligin genişleme kararı alması halinde Las Vegas’ta kurulması beklenen takımda LeBron’un hissedar olması öngörülüyor. James’in halen Premier Lig devi Liverpool’da hissesi var.

Messi listede 6. sırada.

Listenin ikinci golfçüsü dördüncü sırada. Arnold Palmer 1.76 milyar dolarlık kazancıyla tarihin en fazla kazanan 10 sporcusu listesinde dördüncü.

Üçüncü sırada futbol tarihinin en büyük isimlerinden Cristiano Ronaldo var. 1.92 milyar dolarlık kazancıyla buraya yerleşen Ronaldo şimdilerde El Nassr’da forma giyiyor. Büyük sponsorluk anlaşmalarına imza atan Portekizli 2022 Dünya Kupası sonrası futbolseverleri şok eden bir kararla Suudi Arabistan ekibine imza attı. Suudilerin geçen yaz yaptığı transfer çılgınlığının ilk adımı olan Ronaldo burada senede 200 milyon euro kazanıyor.

Ronaldo ilk üçte yer alıyor.

Listenin ikinci sırasına geçerken iki milyar dolarlık barem aşılıyor. Burada golf tarihinin en ikonik ismi Tiger Woods devreye giriyor. Genel olarak beyaz ağırlıklı bir spor kabul edilen golfte efsane olmayı başarabilen Woods’un toplam kazancı 2.66 milyar dolar.

Ve spor tarihinin en fazla kazanan sporcusu 3.75 milyar dolarla Michael Jordan. Jordan NBA kariyeri boyunca Chicago Bulls’la yaptıklarıyla tarihin en iyi basketbolcusu sayılıyor. Altı kez NBA şampiyonluğu yaşayan oyuncu 1992 Barcelona Olimpiyatları’nda Rüya Takım olarak adlandırılan ABD kadrosunda yer alarak spora bakış açısını baştan değiştirdi. Jordan Nike’la yaptığı anlaşmadan sonra zamanla ikonikleşen ve kendi markası haline gelen Air Jordan’la ticari anlamda tarihi bir başarıya imza attı. Yakın zamana kadar NBA takımlarından Charlotte Hornets’in sahibiydi. Efsane isim sporculuk ve iş hayatında kazandığı 3.75 milyar dolarla adını zirveye yazdırdı.

Michael Jordan spor tarihinin en zengini.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.