Kızı öldürülen anne gelinliği yaktı, isyan etti: Hepinize ders olsun

Boşandığı polis Mustafa Yıldır tarafından katledilen Mervegül Bayer'in annesi kızının gelinliğini ateşe vererek "Evli olsanız bile kendinize eziyet ettirmeyin, yardım isteyin" dedi.

Gündem 10 Mart 2024
Bu haber 7 ay önce yayınlandı

Mersin’in Tarsus ilçesinde bir yıl önce boşandığı polis memuru Mustafa Yıldır tarafından 6 Mart’ta başından vurularak öldürülen Mervegül Bayer’in annesi Hatice Kurt sokak ortasında kızının gelinliğini yaktı.

Kızı öldürülen Kurt akşam saatlerinde sokağa çıkıp kızının gelinliğini ateşe verdikten sonra ağıt yaktı.

Hatice Kurt gençlere seslenerek “Kızlar bu Merve’min kefeni. Kızlar her şey bununla başladı. Şimdi her şey burada bununla bitecek. Ben bunu niye yapıyorum. Hepinize ders olsun. Hatice teyze gelinliği niye yaktı diye 40 kere düşüneceksiniz. Evlenirken 20 kere, 30 kere düşünün. Düşünün kızlar, kimse kendine eziyet ettirmesin. Evli olsanız bile kendinize eziyet ettirmeyiniz, yardım isteyin. Bu mesaj Merve’den geldi. ‘Gelinliğimi ortaya koy, arkadaşlarımı topla, çatır çatır yak’ dedi. ‘Her şey onunla başladı’ dedi. Bu gelinlik size mesaj olsun. Kötü iyi olmaz, insan değişmez; unutmayın. Sizin için yakıyorum bunu, sizin için. Merve sana hayır getirmedi. Şimdi Merve bizi seyrediyor. Kefen oldu bu gelinlik kefen” dedi.

Ne olmuştu?

6 Mart Perşembe günü sabah saatlerinde ilçenin Yenice Mahallesi’ndeki hemzemin geçidin yakınlarında, Mersin Emniyet Müdürlüğü Koruma Şube Müdürlüğü’nde görevli polis memuru Mustafa Yıldır bir yıl önce boşandığı Mervegül Bayer ile konuşmak için buluştu. Yıldır burada silahıyla Mervegül Bayer’in başına ateş etti. Mustafa Yıldır daha sonra aynı silahla yaşamına son verdi.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde kadın cinayeti: Doktor Feray Balkan’ı boşandığı eşi pusu kurup öldürdü8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde kadın cinayeti: Doktor Feray Balkan’ı boşandığı eşi pusu kurup öldürdü

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.