City Group’la Başakşehir’in ilk transferi Portekiz’den

Geçen haftalarda Manchester City'nin de sahibi olan yatırımcı grup City Group tarafından satın alınan Başakşehir, Portekiz'in Paços Ferreira kulübünden 20 yaşındaki Matchoi Djalo'yu kadrosuna kattı.

Spor 13 Mart 2024
Bu haber 6 ay önce yayınlandı
Başakşehir'de yeni transfer Djalo.

Başta Manchester City olmak üzere dünyanın dört bir yanında kulüp sahibi olan City Group son olarak Türkiye’den Başakşehir’le anlaştı. Başkan Göksel Gümüşdağ’ın da katıldığı imza töreniyle kulübün hisselerinin bir kısmı City Group’a teslim edildi, grup İstanbul ekibine ortak oldu. Daha önce de Southampton’ın da sahibi Sport Republic Göztepe’nin yüzde 70 hissesini satın almıştı.

İşte yurtdışı kaynaklı yatırımcı gruba satılan bir başka ekip olarak dikkat çeken Başakşehir bu grup ortaklığında ilk transferini yaptı. Kulübün resmi hesabında yer alan açıklamada “Kulübümüz Portekizli futbolcu Matchoi Djalo ile 2024-2025 sezonundan itibaren geçerli olmak üzere üç yıllık anlaşma sağladı. Matchoi Djalo’ya ailemize hoş geldin diyor, turuncu-lacivertli formamızla başarılar diliyoruz” dendi.

Gine Bissau doğumlu Portekiz vatandaşı futbolcu Paços’un altyapısından yetişti. Portekiz İkinci Ligi’nde yer alan ekibin formasını bu sezon toplam 25 kez giyen Djalo beş gol attı ve üç asist yaptı. Djalo gelecek sezon itibariyle bedelsiz olarak Başakşehir kadrosuna katılacak ve yoluna İstanbul ekibinde devam edecek.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.