PTT’den Ara Güler için anma pulu

PTT ve Ara Güler Müzesi’nin işbirliğiyle Ara Güler anma pulları basıldı. Dün itibarıyla satışa çıkan anma pullarının yanı sıra ilk gün zarfı da meraklıların ilgisine sunuldu.

Kültür Sanat 15 Mart 2024
Bu haber 6 ay önce yayınlandı

2016 yılında kapıarını açan Ara Güler Müzesi, PTT ile anlamlı bir işbirliğine imza attı. Sadece Türkiye değil dünyanın dört bir yanında çektiği fotoğraflarla tanınan Ara Güler anısına iki farklı bul basıldı.

Seri numaralı anma pulları yalnızca, ‘Hayalimdeki İstanbul-Ara Güler’ adlı Ara Güler’in İstanbul fotoğraflarından oluşan ve sınırlı sayıda üretilen pul portföyü içerisinde satın alınabilir. Portföy ve ilk gün zarfı Bomontiada’daki Ara Güler Müzesi ve Galataport İstanbul’daki Ara Güler Müzesi Dükkan’da da meraklkılar için satışta.

Satışa çıkan koleksiyonluk pullarla Ara Güler’in uzun yıllar yazıhane olarak kullandığı, şimdiki adıyla Güler Apartmanı’ndan birkaç adım uzaklıktaki Tarihi Beyoğlu Postanesi’nde Ara Güler 14.03.2024 İstanbul ibareli ilk gün damgası kullanıldı.

Ozan Sağdıç'ın kadrajından bir Türkiye tarihi İstanbul Modern'deOzan Sağdıç’ın kadrajından bir Türkiye tarihi İstanbul Modern’de

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.