Arda Turan İspanya’da futbol oynarken vergi kaçırdığını kabul etti

Futbolculuk kariyerinde İspanya'nın Atletico Madrid ve Barcelona takımlarında forma giyen Arda Turan, İspanya'da oynadığı dönemde karıştığı iki ayrı vergi kaçakçılığı suçundan bir yıl hapis ve 633 Bin Euro para cezası aldı.

Spor 20 Mart 2024
Bu haber 6 ay önce yayınlandı
Eski futbolcusu Arda Turan, vergi kaçakçılığı suçundan dolayı bir yıl hapis ve 633 Bin Euro para cezası aldı.

Barcelona’da Ceza Mahkemesi’nde iki ayrı dönemde vergi kaçırdığı suçlamasıyla yargılanan eski milli futbolcu Arda Turan, duruşmada suçlarını kabul etti.

Savcının iddianamesine göre Arda Turan, Haziran 2015’e kadar Atletico Madrid’de, o tarihten Ocak 2018’e kadar da Barcelona’daki dönemlerinde İspanya’nın vergi ödeme yükümlülüklerini yerine getirmedi. Turan’a 2015 mali yılı için 303 bin euro, 2016 mali yılı için ise 330 bin euro olmak üzere iki ayrı para cezası verildi.

Hakim karşısında vergi kaçırdığını kabul eden Arda Turan, İspanya’daki yasalardan da yararlanarak hapis cezasının iki yıldan az olması sebebiyle sadece 633 bin euro para cezası ödemeye mahkum edildi. İspanya’da Lionel Messi ve Cristiano Ronaldo gibi yıldız futbolcular da vergi kaçırmaktan yargılanmış, iki isim de Arda Turan’a benzer şekilde para cezası ödeyerek cezalarını çekmişti. Son olarak Real Madrid teknik direktörü Carlo Ancelotti için de yine aynı suçtan dört yıl dokuz ay hapis istenmişti.

Carlo Ancelotti'nin beş yıl hapsi istendiCarlo Ancelotti’nin beş yıl hapsi istendi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.