Yaşlı çifti döven okul müdürü hapis cezası aldı, tahliye oldu

Mersin'de yaşlı çifti kıyasıya, üstüne çıkarak döven okul müdürü İsmet Turan 3 yıl 1 ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldı ve Turan tahliye edildi. Turan her göreni dehşet içinde bırakan o dayak görüntüleri için "kimseyi gaddarca dövmedim" dedi.

Gündem 26 Mart 2024
Bu haber 7 ay önce yayınlandı
Şiddet anları otobüs kamerasına yansıdı.

Mersin’in Toroslar ilçesinde hastaneden çıkan 71 yaşındaki Hamdiye ve 77 yaşındaki Ramazan Polat çifti eve dönmek için belediye otobüsüne binmişti. Engelli koltuğuna yönelen çift ile koltukta oturan okul müdürü İsmet Turan ve oğlu A.O.T. arasında tartışma çıkmış, okul müdürü İsmet Turan ve oğlu yaşlı çifti dövmüştü. MEB Turan’ın 17 Ocak 2024 tarihi itibariyle açığa alındığını duyurdu. 15 Aralık’ta yaşanan bu olayın ardından taraflar birbirinden şikayetçi oldu, İsmet Turan ile oğlu A.O.T. gözaltına alındı. İsmet Turan tutuklanırken oğlu da adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Ancak öyle tepki oldu ki ardından oğlu A.O.T. de tutuklandı.

53 yaşındaki İsmet Turan, Hamdiye Polat ve Ramazan Polat hakkında ‘kasten yaralama’, ‘tehdit’ ve ‘hakaret’ suçundan Mersin 19’uncu Asliye Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı. İddianamede her iki tarafın da birbirini yaraladığı, ayrıca küfür ve hakaret suçu işledikleri belirtildi. Sanıklar bugün karar duruşmasında hakim karşısına çıktı. Tutuklu sanık İsmet Turan duruşmaya SEGBİS ile katılırken şikayetçi çift ve avukatlar salonda hazır bulundu.

Karar duruşmasında son sözü sorulan sanık İsmet Turan “Kimseyi zalimce, gaddarca darp etmedim. Ben de engelliyim, kalp hastasıyım. Kendi vicdanımda olayı değerlendirdim. 18 dakika kimsenin sabredemeyeceği kadar sabrettim. Yaşananlardan dolayı pişmanım, özür diliyorum. Beraatimi talep ediyorum” dedi.

Savunmalardan sonra karar açıklandı. İsmet Turan ‘kasten yaralama’ suçunda 3 yıl 1 ay 15 gün hapis cezası çarptırıldı ve tahliye edildi. İsmet Turan ‘tehdit’ ve ‘hakaret’ suçundan ceza almadı. Polat çifti tüm suçlamalardan beraat ederken bir önceki duruşmada tahliye edilen A.O.T.’nin çocuk mahkemesindeki davası sürüyor.

Türkiye'nin en yaşlı ili Sinop, en genç ili de Şırnak olduTürkiye’nin en yaşlı ili Sinop, en genç ili de Şırnak oldu

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.