Yeniden Refah’ın İstanbul adayı Altınöz: Kesinlikle çekilmeyeceğiz

Yeniden Refah Partisi'nin İstanbul adayı Mehmet Altınöz, "Adaylıktan çekileceğimize ilişkin iddialarını ispat edemezlerse müfteridirler, ahlaksızdırlar. Kesinlikle çekilmeyeceğiz, devam edeceğiz" dedi.

Siyaset 30 Mart 2024
Bu haber 6 ay önce yayınlandı

Yeniden Refah Partisi (YRP) genel seçimlerde son dakikada kararını değiştirip Cumhur İttifakı’nı destekleme kararı almıştı. Bu kararla birlikte siyaset sahnesinde yeniden adı anılmaya başlanan partinin yerel seçimlerde ne yapacağı da merak konusu olmuştu. Ancak AK Parti ile yerel seçim görüşmeleri sonuçsuz kaldı ve YRP lideri Fatih Erbakan seçime partisinin kendi logosuyla gireceğini duyurdu. Bu andan sonra AK Parti’yle aralarındaki ipler gerildi.

Seçim yaklaştıkça Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan da YRP’ye yüklenmeye başladı. Erdoğan’ın “Hem bize kaybettirmeye çalışıp hem gölgemizde yürümelerine izin vermeyiz” diyerek yüklendiği YRP ise bunları cevapsız bırakmadı. YRP lideri Fatih Erbakan iktidara eleştirilerini artırdı.

İki gün önce de Erbakan ‘çekilme’ iddialarıyla ilgili şartlarını hatırlatarak ‘imkansızı’ istedi: ”Ey troller, bizim şartlarımız belli. İktidar İsrail’le ticareti sonlandırdığını ilan etsin, İsrail’e ihracatı kestiğini ilan etsin, Malatya’da İsrail’i korumak için kurulan Kürecik Radar Üssü’nü kapattığını ilan etsin ve emekli maaşını 20 bin TL’ye çıkardığını ilan etsin, biz bugün İstanbul adayımızı çekmeye hazırız.”

Altınöz: Kesinlikle çekilmeyeceğiz

Dün de YRP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mehmet Altınöz çekilme iddialarını kesin bir dille reddetti: ”Genel Başkanımız ne şekilde düşünür ve talimat verirse biz de o talimatı yerine getiririz. Ama şu anda biz yine kampanyamızı devam ettiriyoruz. Bizim için herhangi bir çekilme söz konusu değil. Özellikle son 15 gündür adaylığımızla alakalı mali konular ile adaylıktan çekileceğimize ilişkin dedikoduları kesinlikle reddediyorum. Bu iddiaları ortaya atanlar ispat etmek durumundadır. İddialarını ispat edemezlerse müfteridirler, ahlaksızdırlar. Kesinlikle çekilmeyeceğiz, devam edeceğiz. Herhangi bir anlaşma şu anda söz konusu değil. Biz çalışmalarımıza yine bugün de hızlı bir şekilde devam ediyoruz. Yarın da devam edeceğiz. Son saatler kalana dek halkımızla buluşacağız.”

Erbakan İstanbul'da seçimden çekilmek için üç şartını açıkladıErbakan İstanbul’da seçimden çekilmek için üç şartını açıkladı

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.