Erbakan İstanbul’da seçimden çekilmek için üç şartını açıkladı

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, İstanbul'da 31 Mart için çekilme şartlarını ''Ey troller'' diyerek hatırlattı.

Siyaset 29 Mart 2024
Bu haber 1 ay önce yayınlandı

Yeniden Refah Partisi (YRP) genel seçimlerde son dakikada kararını değiştirip Cumhur İttifakı’nı destekleme kararı almıştı. Bu kararla birlikte siyaset sahnesinde yeniden adı anılmaya başlanan partinin yerel seçimlerde ne yapacağı da merak konusu olmuştu. Ancak AK Parti ile yerel seçim görüşmeleri sonuçsuz kaldı ve YRP lideri Fatih Erbakan seçime partisinin kendi logosuyla gireceğini duyurdu. Bu andan sonra AK Parti’yle aralarındaki ipler gerildi.

Seçim yaklaştıkça Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan da YRP’ye yüklenmeye başladı. Erdoğan’ın “Hem bize kaybettirmeye çalışıp hem gölgemizde yürümelerine izin vermeyiz” diyerek yüklendiği YRP ise bunları cevapsız bırakmadı. YRP lideri Fatih Erbakan iktidara eleştirilerini artırdı.

‘Bu mantıkla giderseniz o zaman sadece iki parti seçime girsin’

Hatay Antakya’daki mitingde konuşan Erbakan iktidardan gelen ‘çekilin’ eleştirilerine şöyle yanıt verdi: ”Kimseye kazandıralım veya kaydettirelim diye girmez. Sizin bu mantığınızla gidecek olursak; o zaman İstanbul’da DEM Parti, AK Parti ye kazandırmak için seçimlere giriyor. Böyle mantık olur mu Allah aşkına? Siz diyorsunuz ki Yeniden Refah CHP’ye kazandırır. Bu mantıkla giderseniz Kandil’le iş tuttuğunu ifade ettiğiniz DEM Parti de AK Parti’ye seçimleri kazandırmak için giriyor. İYİ Parti de AK Parti’ye seçimleri kazandırmak için giriyor. Bu mantıkla giderseniz o zaman sadece iki parti seçime girsin, diğer partiler girmesin.”

‘Bu adımları atın adayımızı çekmeye hazırız’

Erbakan ‘çekilme’ şartlarını ise şöyle hatırlattı: ”Ey troller, bizim şartlarımız belli. İktidar İsrail’le ticareti sonlandırdığını ilan etsin, İsrail’e ihracatı kestiğini ilan etsin, Malatya’da İsrail’i korumak için kurulan Kürecik Radar Üssü’nü kapattığını ilan etsin ve emekli maaşını 20 bin TL’ye çıkardığını ilan etsin, biz bugün İstanbul adayımızı çekmeye hazırız. Alın bakalım, size hodri meydan. Şimdi bu adımları atın, hiçbir beklentimiz olmadan adayımızı çekmeye hazırız ama maalesef böyle bir adım atacağınızla ilgili de hiçbir ümidimiz yok. Zaten atacak olan insan 7 Ekim’den beri yaşanan bu katliam, bu vahşet karşısında şimdiye kadar çoktan Yeniden Refah Partisi’nin çağrısını bile beklemeden adım atmış olurdu.”

Erbakan iktidara yüklenmeye devam ediyor: Sadaka ekonomisini bırakınErbakan iktidara yüklenmeye devam ediyor: Sadaka ekonomisini bırakın

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.