Erbakan iktidara yüklenmeye devam ediyor: Sadaka ekonomisini bırakın

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan iktidara yönelik eleştirilerini sürdürerek "Sadaka ekonomisini artık bırakın. Biraz da 'önce imtiyazlılar' demek yerine 'önce millet' deyin" dedi.

Siyaset 28 Mart 2024
Bu haber 1 ay önce yayınlandı

Yeniden Refah Partisi (YRP) genel seçimlerde son dakikada kararını değiştirip Cumhur İttifakı’nı destekleme kararı almıştı. Bu kararla birlikte siyaset sahnesinde yeniden adı anılmaya başlanan partinin yerel seçimlerde ne yapacağı da merak konusu olmuştu. Ancak AK Parti ile yerel seçim görüşmeleri sonuçsuz kaldı ve YRP lideri Fatih Erbakan seçime partisinin kendi logosuyla gireceğini duyurdu. Bu andan sonra AK Parti’yle aralarındaki ipler gerildi.

Seçim yaklaştıkça Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan da YRP’ye yüklenmeye başladı. Erdoğan’ın “Hem bize kaybettirmeye çalışıp hem gölgemizde yürümelerine izin vermeyiz” diyerek yüklendiği YRP ise bunları cevapsız bırakmadı. YRP lideri Fatih Erbakan iktidara eleştirilerini artırdı.

Dün partisinin Kayseri mitinginde konuşan Erbakan iktidara “Sadaka ekonomisini artık bırakın. Biraz da ‘önce imtiyazlılar’ demek yerine ‘önce millet’ deyin” sözleriyle seslendi. Erbakan belediye yönetimleri hakkında sert sözler söyledi.

‘Millet vergiden zamdan bunaldı’

Erbakan şunları söyledi: ”Milletimiz neden Yeniden Refah’a koşuyor? Çünkü artık değişim istiyor. Adaletsizlikten, çifte standarttan, faizden, borçtan, kibirden, rantçı belediyecilikten, vergiden, zamdan, enflasyondan hayat pahalılığından, fakirlikten, yoksulluktan, açlık sınırının altındaki maaşlardan bütün bunlardan bunalmış ve elbette ki faturaları ve ev kirasını ödeyememekten bunalmış ve Yeniden Refah’a koşuyor.

‘Vatandaşa değil yandaşa çalışan bir belediyecilik anlayışı…’

Kibirli, rüşvetçi, millete tepeden bakan, belediye bütçesini borca ve faize batıran, israfa, lükse, şatafata düşkün milletin derdiyle dertleneceğine, makam aracının markası ve modeliyle uğraşan, millete hizmet yapacağına makam odasının mobilyalarını değiştirmekle uğraşan, vatandaşa değil yandaşa çalışan, sokakta garibanın tezgahına müsaade etmeyen ama kendi rant tezgahına kimseyi dokundurtmayan kendisini, milletin efendisi zanneden, millete tepeden bakan, alın terinin, emeğin hakkını vermeyen, helale haram bulaştırmış, ihaleye fesat karıştırmış, belediyeye rüşvet bulaştırmış, böyle bir belediyecilik anlayışı artık milletimizin bıkıp usandığı bir anlayıştır.”

Erbakan'dan AK Parti’yle aynı gün İstanbul mitingi: Erdoğan'a ‘Yolunu şaşırmış birine rozet taktınız’ yanıtıErbakan’dan AK Parti’yle aynı gün İstanbul mitingi: Erdoğan’a ‘Yolunu şaşırmış birine rozet taktınız’ yanıtı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.