Erbakan’dan AK Parti’yle aynı gün İstanbul mitingi: Erdoğan’a ‘Yolunu şaşırmış birine rozet taktınız’ yanıtı

Yeniden Refah Partisi lideri Fatih Erbakan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'la aynı saatlerde İstanbul'da miting yaptı, 'Size biz kaybettirmiyoruz, rantçı belediyeciliğiniz kaybettiriyor' dedi. Erbakan'a göre insanlar akın akın YRP'ye katılıyor.

Siyaset 24 Mart 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve Ak Parti’nin İstanbul’da Atatürk Havaalanında miting yaptığı saatlerde, o mitingden 6-7 kilometre kadar ötede, Zeytinburnu’nda Yeniden Refah Partisi’nin de mitingi vardı.

15 Temmuz Meydanı’ndaki mitingde kürsüye önce partinin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mehmet Altınöz çıktı. Partinin üye sayısının hızla arttığını söyleyen Altınöz Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan’ı bir sonraki seçimde Cumhurbaşkanı yapacaklarını ileri sürdü.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan gelen “Gölgemizde büyüdüler” sözlerine tepki gösteren Altınöz “Siz de Erbakan Hocamızın gölgesinde büyüdünüz ama bize böyle hava atmaya kalkmayın, haddinizi bilin. Biz Erbakan Hocamız gibi size sesleniyoruz, ‘Hadi oradan'” dedi. TRT’nin seçim ambargosuna tepki gösteren Altınöz “TRT kasetleri hazırladın mı” diye sordu.

Fatih Erbakan: Televizyon kanallarına talimat gittiFatih Erbakan: Televizyon kanallarına talimat gitti

Altınöz’den sonra sözü partinin genel başkanı Fatih Erbakan aldı. Erbakan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın rozet taktığı Yeniden Refah’tan istifa eden İstanbul Milletvekili Suat Pamukçu için “Birileri mal bulmuş mağribi gibi yolunu kaybetmiş bazı şahıslara rozet takıyor. Siz bir yolunu kaybetmişe rozet taktınız biz altı ay içinde 260 bin memleket evladına rozet taktık” dedi.

Erbakan konuşmasının bir bölümünde de AK Partililerden gelen “kaybettiriyorsunuz” eleştirine de “Size biz kaybettirmiyoruz. Size rantçı belediyecilik kaybettiriyor. Emekliyi, işçiyi düşürdüğünüz durum kaybettiriyor. Yeniden Refah 2028’de iktidara yürüyor” yanıtı verdi.

31 Mart seçimleri için iddialı konuşan Erbakan “İstanbul’a heykelci belediyecilik, rantçı belediyecilik yakışmaz. İstanbul’a Milli Görüşçü belediyecilik, Mehmet Altınöz yakışır. Önümüzdeki bir hafta gece gündüz çalışmaya devam edeceğiz. 31 Mart’ta tüm Türkiye’de sandıkları patlatacağız. Milli Görüş’ün şahlanış dönemini başlatacağız” dedi.

Yeniden Refah Partisi’nin 500 bin üye hedefini aştığını söyleyen Erbakan “Üye sayılarımız şahlanışımızı gösteriyor. Milletimiz neden akın akın Yeniden Refah’a koşuyor? Bu millet yıllardan beri uygulanan rantçı belediyecilikten bıktı. Milletimiz, milletin derdiyle dertleneceğine arabasının marka ve modeliyle uğraşan, borca ve faize belediyeleri batıran, rüşvetçi, belediyecilerin içine haram bulaştırmış, adam kayıran, torpilci belediyecilik anlayışından bıkmış usanmış, partimize koşuyor” diye konuştu.

Erbakan konuşmasının devamında iktidarın ekonomi yönetimini eleştirerek “Ekonomik krizle yaşadığımız sıkıntıları biliyorsunuz. Emekli maaşı 10 bin lira, asgari ücret 17 bin lira. üç çocuklu beş kişilik ailede 65 bin liraya çıktı. Ayda 65 bin lira gelire sahip kaç kişi var? Bu hesapla halkın yüzde 45’i açlık, yüzde 85’i yoksulluk sınırının altında. Beş kişilik aile üç hurma ve birer parça pide yerse aylık gider 11 bini buluyor. Bakın, çorba yok, zeytin yok, tatlı yok, makarna yok” dedi.

Fatih Erbakan: Yüzde 20'nin üzerinde oy alacağızFatih Erbakan: Yüzde 20’nin üzerinde oy alacağız

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.