Fatih Erbakan: Yüzde 20’nin üzerinde oy alacağız

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, "Geçen seçimde bize yüzde 1 bile vermeyen anket firmaları bu seçimde yüzde 7-8 gösterdiğine göre yüzde 20'nin üzerinde oy alacağız" dedi.

Siyaset 16 Mart 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı

14 Mayıs seçimlerine cumhur ittifakı içerisinde giren YRP yüzde 2,9 oy almış ve beş milletvekili çıkarmıştı. YRP’li yöneticiler yerel seçime doğru oylarının daha da arttığını söylüyor.

Partisinin İstanbul Yenikapı’daki Dr. Mimar Kadir Topbaş Gösteri ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen iftar programında konuşan anket firmalarının partisinin oyunun artacağı konusunda hemfikir olduklarını söyledi. Erbakan, “Geçen seçimde bizi ‘diğer’lerinin arasında gösterip yüzde 1 bile vermeyen anket firmaları bu seçimde yüzde 7-8 gösterdiğine göre yüzde 20’nin üzerinde oy alacağız” dedi.

Parti üye sayılarında da yükselişi gördüklerini anlatan Erbakan, son altı ayda 260 binden 474 bin üye sayısına çıktıklarını belirtti.

Erbakan, “Bugün yarın 480 bin üye sayısı olan MHP ve 500 bin üyesi olan İYİ Partiyi de geride bırakacağız. Seçimlere Türkiye’nin en büyük 3. üye sayısına sahip partisi olarak gireceğiz. Seçimlerin ardından 1 milyon hedefine ulaşacağız” dedi.

Milletin rantçı belediyecilik anlayışından bıkıp usandığını belirten Erbakan şunları söyledi: “Milletimiz çözümü Yeniden Refah Partisinde arıyor. Çünkü milletimiz 1980’de başlayan milli görüş belediyeciliğinin ne anlama geldiğini biliyor. Samimi, ahlaklı, dürüst, sözünün eri, adil belediyeciliğin Yeniden Refah’la iş başına geleceğini biliyor.”

Erbakan'dan AK Parti'ye açıktan salvo: Milyonlarca insanı açlık grevine mahkum etmişlerErbakan’dan AK Parti’ye açıktan salvo: Milyonlarca insanı açlık grevine mahkum etmişler

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.