Erbakan’dan AK Parti’ye açıktan salvo: Milyonlarca insanı açlık grevine mahkum etmişler

YRP lideri Erbakan Trabzon'da iktidara ekonomi üzerinden yüklendi ve halkı açlık grevine mahkum ettiklerini söyledi. Kendileri iktidara geldiklerinde bunun değişeceğini savunan Erbakan, vatandaştan aldıkları şikayetin hep ekonomi olduğunu belirtti.

Siyaset 14 Mart 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı
YRP lideri Fatih Erbakan Maçka'da halka seslendi.

Yeniden Refah Partisi (YRP) ile AK Parti arasındaki ipler yerel seçim yaklaştıkça geriliyor. Genel seçimlerde son dakika Cumhur İttifakı’nı destekleme kararı alan YRP yeniden siyaset sahnesinde konuşulmaya başlamıştı ama yerel seçimlerde AK Parti’yle anlaşma sağlanmayınca kendi adaylarını açıkladı ve bu andan sonra iktidarla ters düşmeye başladı. Önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan isim vermeden kendi üyelerinin YRP’den aday olmasını eleştirdi, sonra AK Parti kanadından peş peşe YRP’nin Cumhur İttifakı’nda olmadığına dair açıklamalar geldi. AK Parti, YRP’yi kendilerine ‘kaybettirmeyi amaçladıkları’ şeklinde suçlamalar yöneltirken YRP lideri Fatih Erbakan ise DEM Parti örneğini verdi:

“Yeniden Refah Partisi, hiç kimseye kazandırmak veya kaybettirmek için seçime girmiyor. Her yerde kendimiz kazanmak için seçime giriyoruz. Bu mantıkla giderseniz; o zaman İstanbul’da DEM Parti, AK Parti’ye kazandırmak için seçime giriyor. Çünkü DEM Parti’nin alacağı oylar, İmamoğlu’ndan gidecek. Eğer öyleyse DEM Parti, seçime girmesin mi?”

Bugün seçim çalışmaları kapsamında geldiği Trabzon’da partisinin seçim koordinasyon merkezi açılışına katıldı. Erbakan Maçka ilçesinde yaptığı konuşmada iktidara yine ekonomi üzerinden yüklendi. Ayrıntılı haberimize bu linke tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Erbakan’ı Maçka’da dinlemeye gelen vatandaşlar.

Seçim anketlerinde daha önce ‘diğer partiler’ kategorisinde gösterildiklerini söyleyen Erbakan, artık YRP’nin oyunun yüzde 7-8 bandında açıklandığını ifade etti. Bu hesaba göre seçimlerde yüzde 20’nin üzerinde oy alacaklarını söyleyen Erbakan, partilerinin üye sayısının da ciddi oranda arttığını ifade etti. Sözlerine iktidara yüklenerek devam eden Erbakan, “Milletimiz neden akın akın ‘Yeniden Refah’a geliyor söyleyeyim mi? Gittiğimiz her yerde yerel seçim olmasına rağmen bize ekonomik krizden söz ediyorlar” dedi. Dört kişilik bir ailenin iftarlık hesabını yapan Erbakan, hayat pahalılığından kurtulmanın yolunun Milli Görüş’ün ekonomi modelinin uygulanmasından geçtiğini iddia etti.

“Enflasyon, hani düşecekti, batmaya devam ediyoruz. Şubat ayı enflasyon rakamlarına göre, yüzde 67 ile 15 ayın rekorunu kırdık. Bağımsız kuruluşlar, yüzde 122 hesap ediyor. Mutfakta, çarşıda, pazarda muazzam bir yangın var. Dolar geçen seçimden önce nisan ayında 19 liraydı, bugün 34 liraya dayandı. Bu hızla giderse seçim günü 38 lira olursa şaşmayın. ‘Halen düşüreceğiz’ diye Merkez Bankası’ndan milyarlarca dolar rezerv satıyorlar. Buna rağmen frenleyemiyorlar. İki seçim arasında dolar iki katına çıktı. Hep aynı hikaye; dolar düşmez. Hükümet kendisi söylüyor; orta vadeli ekonomik programlarında dolar yıl sonuna kadar 45 lira olacak” diyen Erbakan, 2028 yılındaki seçimlerde iktidarı kazanacaklarını belirtip millete sadaka, erzak, kömür dağıtmak yerine Necmettin Erbakan’ın yaptığı gibi milli kaynak paketleriyle, bu milletin alım gücünü, refah seviyesini artıracaklarını savundu.

Erdoğan’ın ‘gölge’ sözüne, Erbakan’dan ‘çizgi’ yanıtı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.