Titanic’in en zenginine ait saat müzayedelerin en pahalısı oldu

Titanic'te ölen en zengin adamının saati açık artırmayla rekor fiyata satıldı. Vergiler dahil 1.2 milyon sterline satılan saat en pahalı Titanic objesi oldu. Daha önceki rekor gemi battığı sırada çalınan kemana aitti ve 1.1 milyon sterline satılmıştı

Popüler 28 Nisan 2024
Bu haber 2 hafta önce yayınlandı
John Jacob Astor'ın o dönem dünyanın en zengin insanlarından biri olduğu tahmin ediliyor.

Tarihin en ünlü felaketlerinden biri olarak 1912’de batan Titanic’te hayatını kaybeden en zengin yolcu John Jacob Astor’a ait saat açık artırmayla satıldı. Henry Aldridge & Son in Devizes müzayede evi köstekli altın saatin ABD’li bir özel koleksiyonere satıldığını duyurdu.

Vergiler dahil 1.2 milyon sterline satılan saat en pahalı Titanic objesi oldu. Daha önceki rekor gemi battığı sırada çalınan kemana aitti ve keman 1.1 milyon sterline satılmıştı.

Saatin orijinal sahibi işadamı Astor 47 yaşındaydı. BBC’nin aktardığına göre hamile eşi Madeleine’i kurtarma botuna bindirip son sigarasını içtikten sonra gemiyle birlikte okyanusun soğuk sularında battı. Cansız bedeni okyanustan çıkarıldığında üstünde olan saat daha sonra oğlu tarafından kullanıldı.

'Titanic'in meşhur tahtası 718 bin dolara satıldı‘Titanic’in meşhur tahtası 718 bin dolara satıldı

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.