Netflix’e Titanic tepkisi sürüyor

Titanic, Netflix'e geliyor. OceanGate olarak adlandırılan trajik kaza sonrası yapılan duyuru ise kimi çevrelerde tepkiye neden oldu. Netflix, ise filmin çok önceden yapılan bir lisans anlaşması sonrsı 1 Temmuz'da yayına geleceğini açıklayıp durumun bir tesadüf olduğunu belirtti.

Kültür Sanat 1 Temmuz 2023
Bu haber 10 ay önce yayınlandı
Kate Winslet ve Leonardo DiCaprio, sinema klasiğinin balrollerinde yer alıyordu.

Titanic enkazına ulaşmak istersen dibe vuran kapsülün yankıları sürüyor. İçindeki yolculara mezar olan kapsül, yaklaşık iki haftadır dünya gündeminde konuşulmaya devam ederken Netflix de James Cameron’ın yönettiği ‘Titanic’ filmini yeniden gösterime alacağını üyelerine duyurdu. 1998’de gösterime giren film, o yılın Oscar ödüllerine damgasını vurmuştu. Başrollerini Leonardo DiCaprio ve Kate Winslet’ın paylaştığı filmin dijital platformda yeniden yer almasına tepki gösterenler de oldu.

Netflix’in Titanic hamlesi eleştiriliyor

Titanik enkazına ulaşmak için içindeki beş kişiyle yola çıkan kapsül ile iletişim kesilince tüm dünyanın dikkati bu yöne çevrilmişti. Kapsülde, kapsülün de sahibi olan OceanGate firmasının CEO’su Stockton Rush (61), İngiliz milyarder Hamish Harding (58), Fransız denizci ve kâşif Paul-Henri Nargeolet (73) ile Pakistanlı iş insanı Şehzade Davud (48) ve onun 19 yaşındaki oğlu Süleyman Davud bulunuyordu. Kapsül, Titanik’e ulaşmaya çok yakınken yaşanan arıza sonucu patlamış ve içindeki beş kişiye mezar olmuştu. Elde edilen bulgular kapsülün, geminin batığına ulaşmak isterken binlerce metre dipteki basınç nedeniyle patladığı görüşünde.

Titanic gemisinin enkazına ulaşmak üzereyken basınç nedeniyle patlayan ve içindeki beş kişinin ölümüne neden olan kapsül dünyanın ana gündem maddelerinden biri olurken Netflix’ten gelen bir hamle de tartışmaları beraberinde getirdi. Turistlerin ölüm haberinin gelmesinden birkaç gün sonra Netflix, James Cameron’ın başyapıtlarından ‘Titanic’ filmini 1 Temmuz itibarıyla yeniden koleksiyonuna ekleyeceğini duyurdu.

Haberin duyulmasıyla birlikte hem sosyal medya kullanıcıları hem de The Independent gibi basın kuruluşları Netflix’e tapki gösterdi. Gelen eleştirilerin büyük bir bölümü böylesi bir hareketin fırsatçılık olarak değerlendirildiği yönünde. Ancak Variety’de yer alan bir haberde filmin, Netflix’e gelişinin tesadüf olduğunu, yayıncının ‘Titanic’i çok önceden yapılan lisans sonucu platformuna dahil edeceği açıklandı.

Sosyal medyanın viral şarkısı Makeba'nın hüzünlü hikâyesiSosyal medyanın viral şarkısı Makeba’nın hüzünlü hikâyesi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.