Premier Lig, Netflix’e izin vermedi

Netflix'in Premier Lig kulüplerine yaptığı ve 3 yıl için 15 milyon sterlin önerdiği belgesel teklifine ret yanıtı geldi. Kulüpler, rakamı yetersiz buldu. Belgeselin Premier Lig'in değerini azaltmasından endişe edildi.

Spor 1 Nisan 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Premier Lig takımları belgesel teklifine olumlu bakmadı.

Formula 1: Drive To Survive, son yıllarda Netflix’in en çok izlenen yapımlarından birisi oldu. Dünyanın en hızlı ve en politik sporlarından birisinin perde arkasında yaşananları anlatan belgeselin gördüğü ilgi Netflix’i aynı çerçevede yeni arayışlara yöneltti. Netflix’in geçtiğimiz eylül ayında belgeselin bir benzerini Premier Lig için yapmak için 3 yıllığına 15 milyon sterlin (356 millyon 100 bin TL) değerinde bir teklif götürdü.

İngiliz gazetesi The Daily Telegraph’ın haberine göre, 20 Premier Lig kulübü, perşembe günü yaptıkları toplantıda bu teklifi reddetme kararı aldı. Önerilen ücreti yetersiz bulan kulüpler, söz konusu belgesel için soyunma odaları, antrenman sahaları gibi alanlara erişim sağlanması halinde bunun gelecek sezonki TV hakları ihalesi üzerinde olumsuz bir etkisi olacağından endişe etti. Yapılan teklife göre ligde yer alan altı ile sekiz kulüp belgesel serisine dahil edilecekti.

Robert de Niro, Netflix dizisiyle geri dönüyor

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.