Wolves’ta şok ayrılık: Lopetegui yolcu, yeni menajer O’Neil

Premier Lig ekiplerinden Wolverhampton Wanderers yeni sezonun başlamasına günler kala İspanyol teknik direktör Julen Lopetegui ile yolların ayrıldığını açıkladı.

Spor 10 Ağustos 2023
Bu haber 9 ay önce yayınlandı
Wolves ve Lopetegui'nin yolları ayrıldı.

İngiltere Premier Lig, Süper Lig’den alışık olduğumuz bir olaya sahne oldu. Cuma günü başlayacak yeni sezon öncesi Wolverhampton, teknik direktör Julen Lopetegui ile yollarını ayırdı. Wolves’un yeni teknik direktör olarak Bournemouth’un eski menajeri Gary O’Neil ile anlaşması bekleniyor. Wolves’un bir süredir Lopetegui ile ayrılık konusunda anlaştığı ancak yerine gelecek isim bulunana dek görevine devam ettiği söyleniyordu.

Lopetegui ile beraber yardımcıları da kulüpten ayrılacak. İspanyol geçtiğimiz kasım ayında takımın başına geçmiş ve 9 ay boyunca çalışmıştı. Wolves yeni sezonu önümüzdeki pazartesi Manchester United deplasmanında açmaya hazırlanıyordu. Lopetegui ayrılık açıklamasında eski kulübüne gelecek için şans diledi ve “Kulübe verdiği emekler için teşekkür etmek istediğim Matt Hobbs, Matt Wild, oyunculardan sorumlu Lisa Hollis’le beraber bu macerayı günbegün yaşamak bir onurdu” dedi. Julen oyuncularına da teşekkür etti. Kulübün sportif direktörü Matt Hobbs da yaptığı açıklamada hocaya verdiği emeklerden ötürü teşekkürlerini iletti.

Chelsea'nin başı sakatlık belasından kurtulmuyorChelsea’nin başı sakatlık belasından kurtulmuyor

Takımın başına geçen 40 yaşındaki O’Neil geçtiğimiz ağustos ayında Bournemouth’un menajeri oldu. Gösterdiği performansla takımın ligi 15. sırada bitirmesini sağladı ve eylül ayında ligde ayın menajeri seçildi. Genç menajer ve Bournemouth’un yolları geçtiğimiz haziran ayında ayrıldı.

Lopetegui ayrılmadan önce kulübün fazlasıyla üst düzey oyuncu kaybettiğine vurgu yapmıştı. Premier Lig’de rekabetçi olmak adına yeni oyunculara ihtiyaç duyulduğunu belirtmişti. Wolves bu yaz Ruben Neves’i El Hilal’e Nathan Collins’i Brentford’a Conor Coady’yi Leicester City’ye gönderdi. Kulüp bu oyuncular yerine Matt Doherty ve Tom King gibi oyuncuları kadroya kattı. Wolves Başkanı Jeff Shi, ekonomik sorunlara karşın kulübün satılık olmadığını açıklamış, Lopetegui’nin iyi bir iş çıkardığını dile getirmişti. Wolves için yeni sezon başlamadan hemen önce yaşanan bu ayrılık ve değişimin sonuçlarının neler olacağını zaman gösterecek.

Beşiktaş orta sahasına kavuştu: Alex Oxlade Chamberlain İstanbul’daBeşiktaş orta sahasına kavuştu: Alex Oxlade Chamberlain İstanbul’da

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.