Beklenen oluyor: Kurak Günler Netflix’te

Emin Alper'in ödüllü filmi ‘Kurak Günler’ vizyon yolculuğunun ardından dijitalde izleyicilerle buluşacak. Dünya prömiyerini 75. Cannes Film Festivali’nde gerçekleştiren film Antalya Altın Portakal’da En iyi yönetmen dahil dokuz ödül kazanırken, Ankara Film Festivali’nden de altı ödülle dönmüştü.

Kültür Sanat 22 Nisan 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Kurak Günler'in başrollerinde Selahattin Paşalı ve Ekin Koç yer alıyor.

Dijital yayın platformları hayatımıza girdiğinden beri film izleme alışkanlıklarımızın değiştiği bir gerçek. Bu değişimle beraber ödüllü yönetmenleri ve merak edilen filmleri vizyonda mı yakalayacağız yoksa dijital platformlarda mı izleyeceğiz sorusu da önemli bir soru haline geliyor.

Kimi yapımlar direkt dijital platformlar da yayınlansa da vizyon yolculuğunun tamamladıktan sonra dijital platformalarda “ikinci turuna” çıkan filmlerin de sayısı bir hayli fazla. Görünen o ki, bu filmlere bir yenisi daha ekleniyor. Emin Alper’in yerli ve uluslararası birçok festivalden ödülle dönen son filmi ‘Kurak Günler’ vizyon yolculuğunu tamamlamasının ardından Netflix semalarına iniş yapıyor. Film, yönetmenin bir diğer ödüllü filmi ‘Kız Kardeşler’in de aralarında bulunduğu yayın kataloğuna 19 Mayıs’ta eklenecek.

Dünya prömiyerini 75. Cannes Film Festivali’nde, Türkiye prömiyerini ise 59. Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde gerçekleştiren film, Emin Alper’in dördüncü uzun metraj filmi. ‘Kurak Günler’, Antalya Altın Portakal’da En iyi yönetmen dahil dokuz ödül kazanırken, Ankara Film Festivali’nde de En iyi film dahil altı ödülün sahibi olmuştu.

Başrollerini Selahattin Paşalı ve Ekin Koç’un paylaştığı film, bir süredir kuraklık sorunuyla boğuşan Yanıklar kasabasına yeni atanan genç savcı Emre ile belediye başkanı Selim, gazeteci Murat ve kasabanın eşrafı arasında yaşanan çekişmeleri konu alıyor. Paşalı ve Koç’un yanı sıra filmin oyuncu kadrosunda Erol Babaoğlu, Erdem Şenocak, Selin Yeninci, Sinan Demirer, Nizam Namidar, Ali Seçkiner Alıcı ve Eylül Ersöz yer alıyor. 

Vizyonda en yüksek açılışı yapmıştı

‘Kurak Günler’in Türkiye’de vizyona girmesine günler kala, filmin yapımcısı Nadir Öperli ve yönetmen Emin Alper’in imzasıyla yayınlanan bir açıklamada Türkiye Cumhuriyeti Kültür Bakanlığı’nın filme verdiği finansal yapım desteğini yasal faiziyle birlikte geri istendiği açıklanmıştı. Sosyal medyadan yapılan açıklamada ayrıca,  tüm seyircilere  filmi vizyonda izleme çağrısında bulunulmuştu.

Türkiye’de 9 Aralık’ta vizyona giren ‘Kurak Günler’, yaklaşık 51.4 bin seyirciyle Türkiye’yi Cannes Film Festivali’nde temsil eden filmler arasında en yüksek açılışa imza atmıştı. Filmin, dijital platformda nasıl bir ilgiyle karşılaşacak bekleyip göreceğiz.

 

Linç kurbanı gazeteci Nuh Köklü'ye adanan bir film: 'Karanlık Gece'Linç kurbanı gazeteci Nuh Köklü’ye adanan bir film: ‘Karanlık Gece’

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.