Warner Bros dijital platformlarda rekabeti kızıştırıyor: Max’a hazır olun!

Dijital platformlar arasında rekabet gün geçtikçe kızışıyor. Netflix ve Disney ile yarış halinde olan Warner Bros, Max isimli yeni platformla yarışta vites artıracak. Böylece çok izlenen yapımlar tek bir çatı altında toplanacak.

Kültür Sanat 12 Nisan 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Warner Bros yapımı 'Succession' son dönemin en popüler dizisi konumunda.

Warner Bros’un tepe yöneticisi David Zaslav, iki yıl önce yaptığı bir açıklamada Netflix ve Disney ile rekabet konusunda yeni bir strateji üzerinde çalıştıklarını açıklamıştı. Arada geçen zaman zarfında planın detayları nihayet ortaya çıkmaya başladı. Sinema devi, HBO Max’in iddialı yapımlarıyla Discovery’nin belgesel ve reality showlarını tek platformda toplayacak bir yapı hazırlığında.

Warner Bros. Discovery yöneticileri, bugün, ‘The Sopranos’ ve ‘Succession’ gibi klasik HBO dizilerini ‘Dr. Pimple Popper’ ve ‘Fixer Upper’ gibi Discovery dizileriyle bir araya getirecek yeni birleşik yayın hizmetinin planlarını açıklayacak. Karardan haberdar olan üç kişiye göre, hizmetin adı Max olacak ve en geç iki ay içinde yayın hayatına başlayacak. Amerikan piyasasında 16 dolardan başlayacak ücretlendirme reklamlı ve reklamsız seçeneklerle farklılık gösterecek.

Finansal açıdan zorlu günlerden geçiyor

Geçen yıl Warner Bros ve Discovery’nin birleşmesiyle ortaya çıkan Warner Bros Discovery, 50 milyar dolarlık bir borç yükünün altında. 2022’de binlerce çalışanının işine son veren şirket, bu atılımla borç yükünün azaltılması konusunda da bir gelir yaratma amacında. Warner Bros Discovery’nin finans müdürü Gunnar Wiedenfels, geçtiğimiz ay düzenlenen bir yatırımcı konferansında bu hizmetin bu yılki en büyük önceliklerinden biri olduğunu söyledi.

Warner Bros Discovery, tıpkı rakipleri gibi gelecekte dijital platformların daha da büyüyeceği kanısında. Ancak çoğu şirket, geleneksel kablolu TV gelirlerindeki düşüş nedeniyle yüz milyonlarca dolar kaybediyor. Bu da ekonomik açıdan şirketleri zorlayan ciddi bir sorun. Zira Warner Bros Discovery, sadece ABD’de bir düzineden fazla kablolu televizyon kanalına sahip.

Dijital platformlarda yarışa dahil olmak için geç kalanların çok şey kaybedeceği süreçte Warner Bros’un bu stratejik hamlesinin kullanıcılarda yaratacağı etki şimdiden merak konusu. HBO Max dizilerinin sahip olduğu yüksek düzeyli şöhretin, platformun büyümesinde önemli bir avantaj sağlayacağı öngörülüyor.

Saç teliyle ortaya çıkan Beethoven gerçekleri!

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.