Arnold Schwarzenegger’dan itiraflar

75 yaşındaki Arnold Schwarzenegger Netflix için çekilen belgeselde adeta hayatını gözden geçirdi ve yaşadıklarıyla ilgili bir dolu itirafta bulundu. Nazi partisine üye babasının abisinin ölümünden sorumluğu olduğunu anlatan Arnie, kadınlara taciz suçlamasını da kabul etti.

Kültür Sanat 8 Haziran 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı

Sinemanın yarattığı mitlerden Terminator’ü canlandıran Arnold Schwarzenegger namı diğer Arnie, California Valisi olduktan sonra tekrar sinema dünyasına dönse de eski performansını sergileyemedi. Belki gözden düşmemişti ama bıraktığı dünya değildi sinema dünyası. Fakat yine de bu dünyada var olmaya çalışıyor.

Babam Nazi partisine üye bir askerdi

Arnie’nin son hamlesi Netflix için çekilen belgeseli. Belgesel henüz yayına girmedi ama Arnie’nin itirafları ilgi çekmeye başladı. Avusturya asıllı olan oyuncunun son itirafı kardeşi ve babasıyla ilgili. Babası 2. Dünya Savaşı’nda Nazi partisinde görev alan, Alman saflarında Stalingrad Savaşı’na katılmış bir asker. Arnie’nin bütün çocukluğu da savaşta mağlup olup evine dönen bir asker babanın psikolojik ve fiziksel baskısıyla geçmiş. “Üç gün boyunca binaların, molozların altında gömülü kalmış ve üstüne savaşı kaybetmişler. Eve büyük bir bunalım içinde döndüler. Avusturya, yıkılmış adamların ülkesiydi. Sanırım babamın gerçekten zorlandığı zamanlar oldu” diyor belgeselde.

Çocukluğum şiddetle geçti

Babasını nazik bir insan olarak tarif etse de onun gece sarhoş eve gelip bağırıp çağırdığı zamanları pek iyi anmıyor: “Uyanırdık, birden kalplerimiz çarpmaya başlardı çünkü bunun babamızın her an anneme vurabileceği veya çıldırabileceği anlamına geldiğini bilirdik. Yani garip bir türden şiddet söz konusuydu.”

Ben dayandım ama abim dayanamadı

Böylesi şiddetin hüküm sürdüğü bir evde büyümek Arnie için zor olsa da üstesinden gelmiş, “Nietzsche haklıydı: Seni öldürmeyen şey güçlendirir” diyor. Ama abisi Arnie’nin deyişiyle hassas bir kişilik. “Yetiştirilirken çok zor şeyler yaşadığı için içmeye başladı. Evdeki vahşet, bazen ebeveynlerimizden yediğimiz dayaklar, bence tüm bunlara dayanamadı” diyor.

Ölümünden babam sorumlu

Schwarzenegger, 1968’de 21 yaşındayken Amerika’ya geliyor. Mr. Universe yarışmalarını arka arkaya kazanmasının ardından, abisinin öldüğü haberini alıyor. 24 yaşındaki abisi sarhoşken kullandığı arabayla elektrik direğine çarpıp yaşamını yitiriyor. Tabii tam bir yıkım Arny için. Ve belgeselden Arnie’nin abisinin ölümünden dolayı babasını sorumlu tuttuğunu öğreniyoruz.

Taciz hikayeleri doğru. Yaptığım yanlıştı

Belgesel sayesinde öğrendiğimiz bu gerçeğin dışında da oyuncunun hayatına dair başka itiraflar da var. Bunlardan biri de 2003’te kazandığı Californiya valilik seçimleri öncesinde altı kadın tarafından tacizle suçlanmasıyla ilgili. O tarihlerde Schwarzenegger, Los Angeles Times’da yayımlanan açıklamaların uydurma olduğunu söylemiş, film setlerinde bazen kadınlara kötü davrandığını kabul etmişti. Fakat yıllar sonra Arnie “Baştaki tepkime bakınca biraz savunmaya geçmiştim. Bugün, bu olaya bakıp bir şekilde söyleyebilirim ki, zamanı gerçekten önemli değil. 40 yıl önceki Muscle Beach günlerinde de, bugün de olsa, bu yanlıştı. Saçmalıktan ibaretti. Tüm bahaneleri unutun, bu yanlıştı”. diyerek taciz iddialarını kabul ediyor.

Herkese acı çektirdim

Arnie’nin bir başka itirafı da eşine olan sadakatiyle ilgili. Gözde bir oyuncu olduğu dönemde evinde hizmetçisi olarak çalışan Mildred Baena’yla yaşadığı iliş sonucu 1997’de Joseph Baena adında bir oğlu olmuştu. Arnie bu durumu eşine yıllar sonra anlatmış ve tabii eşiyle boşanma süreci başlamıştı. Oyuncu bu konuyla ilgili “Yaptığım hata yüzünden aileme yeterince acı çektirdim. Herkes acı çekmek zorunda kaldı. Maria acı çekmek zorundaydı, çocuklar acı çekmek zorundaydı, Joseph, annesi, herkes. Hayatımın geri kalanında bununla yaşamak zorunda kalacağım” diyor.

Terminatör'den Bruce Willis'e destek: Kahramanlar emekli olmazTerminatör’den Bruce Willis’e destek: Kahramanlar emekli olmaz

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.